Gödestads Hembygdsförening

Flytt av hemsidan!

Denna hemsidan arbetas med inte längre istället hänvisas till den nya för Hembygdsförbundet och Gödestad. Klicka här för att komma till nya sidan.

Vårfint på den gamla kyrkogården

Omkring 20 personer i alla åldrar krattade löv och bar pinnar för att göra den gamla kyrkogården vårfin.Läs mer om aktiviteten här.

Härligt påskväder och deltagarrekord i årets påskpromenad!

Nära 170 till start i årets påskpromenad! Läs mer om promenaden, frågor, svar, vinnare och foton här på denna sidan!

Naima Nilsson avtackad efter många år som ansvarig för tidningsurklippen!

Vi årsmötet den 14 mars i Gamla skolan avtackades Naima Nilsson för hennes arbete med tidningsurklipp i föreningen. Hon har fört traditionen vidare i föreningen som startade 1949 i samband med att föreningen bildades. Nu håller också klipparkivet på att arkiveras i Bygdeband på internet. Läs mer från årsmötet här

Kallelse och inbjudan till årsmöte onsdagen den 14 mars i Gamla skolan.

Gödestads Hembygdsförening kallar alla medlemmar till årsmöte med ordinarie årsmötesförhandlingar. Sånggruppen Gott Folk gästar oss och sjunger sånger ur sin reportoar. I gruppen ingår bl.a. Ida Hyltbäck, Gödestad. Läs inbjudan till Årsmöte.pdf
Föredragningslista årsmöte 2018

Melodikryss och planering 27 januari

Mer än hälften av de nästan 30 personerna vid lördagens Melodikryss bestod av barnfamiljer! En trivsam förmiddag för både vuxna och barn med radions melodikryss och lite mat samt utvärdering och planering av verksamhet. Läs mer och se foton.

Kuvert i brevlådorna!

Ni får/har fått i dagarna ett kuvert i brevlådorna som innehåller faktura för medlemsavgift  samt inbjudan till Melodikryss 27 januari. Ett stort tack till Alice, Maja och Anton som gjorde i ordning alla kuvert samt cyklade ut med flesta kuverten!

Välkomna den 27 januari!

Nära 100 personer deltog i årets julpromenad!

Kanske att det var löftet om lite mera väderanpassad bana som gjorde att 59 vuxna och 31 barn löste startkort i årets annandagspromenad. Ett stort tack i alla fall till alla som deltog i den km långa frågeslingan. En uppskattad glöggstation i Gamla skolan utmed halva banan bidrag till att alla var på gott humör denna gråkulna och vindutsatta annandagseftermiddag. Frågor, svar och vinnare.

Väderanpassad julpromenad!

Regn, halv storm och allmänt ruskväder, då väderanpassar vi eftermiddagens julpromenad! Start och mål som vanligt i Nils-Persgård vid Simmens. Promenad runt kyrkan och glöggservering i Gamla skolan! Välkommen till starten mellan 13.30 och 14.30!

God Jul och Gott Nytt År!

Vi lägger snart det 68:e verksamhetsåret bakom oss. 68 år bakåt i tiden stod det 1949 på almanackan. De som levde då och mindes 68 år bakåt i tiden hamnade på år 1891! Det är så vi skriver vår historia! Minns tiden som varit, skriver ner och som nu ännu mer vanligt, fotodokumenterar. Nu uppmanar vi alla i Gödestad att bidra med skolminnen till vår nya utställning på museet i Gamla skolan. Skola – Kunskap och Kreativitet är ämnet. Vi är intresserade av allas skolminnen oavsett ort, allt samlas i samma utställning. Läs mer om året som varit och året som kommer i Julbrev 2017