Gödestads Hembygdsförening

Kallelse och inbjudan till årsmöte onsdagen den 14 mars i Gamla skolan.

Gödestads Hembygdsförening kallar alla medlemmar till årsmöte med ordinarie årsmötesförhandlingar. Sånggruppen Gott Folk gästar oss och sjunger sånger ur sin reportoar. I gruppen ingår bl.a. Ida Hyltbäck, Gödestad. Läs inbjudan till Årsmöte.pdf
Föredragningslista årsmöte 2018

Melodikryss och planering 27 januari

Mer än hälften av de nästan 30 personerna vid lördagens Melodikryss bestod av barnfamiljer! En trivsam förmiddag för både vuxna och barn med radions melodikryss och lite mat samt utvärdering och planering av verksamhet. Läs mer och se foton.

Kuvert i brevlådorna!

Ni får/har fått i dagarna ett kuvert i brevlådorna som innehåller faktura för medlemsavgift  samt inbjudan till Melodikryss 27 januari. Ett stort tack till Alice, Maja och Anton som gjorde i ordning alla kuvert samt cyklade ut med flesta kuverten!

Välkomna den 27 januari!

Nära 100 personer deltog i årets julpromenad!

Kanske att det var löftet om lite mera väderanpassad bana som gjorde att 59 vuxna och 31 barn löste startkort i årets annandagspromenad. Ett stort tack i alla fall till alla som deltog i den km långa frågeslingan. En uppskattad glöggstation i Gamla skolan utmed halva banan bidrag till att alla var på gott humör denna gråkulna och vindutsatta annandagseftermiddag. Frågor, svar och vinnare.

Väderanpassad julpromenad!

Regn, halv storm och allmänt ruskväder, då väderanpassar vi eftermiddagens julpromenad! Start och mål som vanligt i Nils-Persgård vid Simmens. Promenad runt kyrkan och glöggservering i Gamla skolan! Välkommen till starten mellan 13.30 och 14.30!

God Jul och Gott Nytt År!

Vi lägger snart det 68:e verksamhetsåret bakom oss. 68 år bakåt i tiden stod det 1949 på almanackan. De som levde då och mindes 68 år bakåt i tiden hamnade på år 1891! Det är så vi skriver vår historia! Minns tiden som varit, skriver ner och som nu ännu mer vanligt, fotodokumenterar. Nu uppmanar vi alla i Gödestad att bidra med skolminnen till vår nya utställning på museet i Gamla skolan. Skola – Kunskap och Kreativitet är ämnet. Vi är intresserade av allas skolminnen oavsett ort, allt samlas i samma utställning. Läs mer om året som varit och året som kommer i Julbrev 2017

Lussetåg avslutade årets Afterwork med quiz

Ca 50 personer mötte upp vid årets sista Afterwork i Gamla skolan. Vädret presenterade till kvällens ära ett vinterlikt landskap, en riktig julstämning infann sig. Läs mer och se foto från arrangemanget.

Årets sista aktiviteter!

Vi avslutar året traditionsenligt med två riktigt publika arrangemang, julafterwork med Lucia, julgröt, skinkmacka och quizz den 15 december kl 18.00 i Gamla skolan. Annandagen är det läge att ge sig ut och skaka av sig lite julmat på julpromenaden. Start vid Nils-Persgård mellan 13.30 och 14.30.

Insamling av skolminnen!

Vi efterlyser nu till vår nya utställning i Gamla skolan skolminnen! Alla som bor i bygden kan bidra med minnen från sin byskola, stadsdelsskola, högskola, folkhögskola m.m. Vi vill naturligvis även få in berättelser m.m. från Gödestad gamla skola. På informationsbladet här bredvid står bekrivet hur material kan lämnas in.

Utställningen som också innefattar textilier av olika slag beräknas bli en av höjdpunkterna under jubileumsåret i föreningen 2019.

Bättre poäng i andra omgången!

Söndagen den 19 november var det tävlingsdags igen, denna gången i Veddige idrottshus. Ida Hyltbäck vikarierade för Carola Johansson i laget och tävlade tillsammans med Kjell Bengtsson, Lennart Höögh, Nils-Roger Ljungfalk och Nicklas Jörnås. I en jämn och spännande omgång samlade gödestadlaget ihop 11 av 15 poäng. Mer från tävlingen på kretsens hemsida.