Kärret 5-Bostadshuset 1978

Kärret 5-Bostadshuset 1978
"En bild på Kärret, ett dagsverkstorp under Bårarp i Rävinge församling,. Här är bostadshuset i sitt värsta förnedringstillstånd 1978.
Här bodde i mitten av 1800-talet min farfarsfarfar Per Bengtsson med sin börta. Sedemera tog min farfarsfar Bengt August Persson över torpet och bodde där med sin Anna-Britta. Det blev som vanligt på den tiden en barnaskara i det här fallet 5 pojkar Carl Albert, Johan Emil, Gustaf Alfred och tvillingarna Teodor och Adolf.
Adolf Bengtsson var min farfar och föddes 1874. Adolf var som många på den tiden över i "Amerikat" för att söka lyckan men kom tillbaks bygden och bosatte sig i Hörsås tillsammans med hustrun Augusta.
Adolf tvillingbror Teodor tog över torpet och levde där resten av sitt liv tillsammans med sin hushållerska Selma. Selma gick allmänt under namnet "Hunnaselma" på grund av att hon var otroligt rädd för hundar. Det räckte att vi barn skällde som en hund när hon gick förbi för att hon skulle springa från platsen. Stackars kvinna. Selma var den sista som bodde på torpet."
Ingemar Grimåsen
Fotograf

Folke Bernhardt


Förening:

Getinge Hembygdsförening

Ändrad av: Getinge Hembygdsförening (2019-08-21 10:42:28) Kontakta föreningen
Skapad av: Getinge Hembygdsförening (2012-03-20 20:21:43) Kontakta föreningen