Nyheter

På senare tid har många människor visat ett stort engagemang för Gagnefs Minnesstuga och dess omgivningar. Det har framkommit i skrivelser, tidningsartiklar, radioinslag, i sociala medier och vid möten. Styrelsen för Minnesstugan välkomnar detta ökade intresse!

Gagnefs Minnesstuga byggdes av Ottilia Adelborg och hennes vänner med början 1906 på den då...

Läs mer >

Lena Nordesjö

Alla som bor i Sifferbo eller Djurmo och äger ett svartstickshalskläde är varmt välkomna Söndagen den 20/11 kl. 15-18 till Sifferbo bystuga. Då kommer dräktgruppen vid Gagnefsminnesstuga genomföra en inventering, där vi gärna ser så många svartstickshalskläden från dessa byar som det bara går. Skick på halsklädet är oväsentligt, slitna som...

Läs mer >

Svartstickshalskläden
Svartstickshalskläden

Boken Gagnefsdräkten passar utmärkt som julklapp, och nu ervjuder vi möjligheten att få boken vackert inslagen i present- eller julpapper och skickad till önskar adress!

Beställningarna behöver vara oss tillhands före 13 december. Du beställer genom att mejla [email protected] med antal böcker och leveransadress. Böckerna skickas när betalning har inkommit. 

Priset är 379 kr vilket...

Läs mer >

Gagnefsdräkten - ett särpräglat dräcktskick
Visa fler

Om oss

Stiftelsen Gagnefs Minnesstuga är en gåva av fyra fröknar från Stockholm som av olika anledningar kom att bosätta sig i Gagnef. Minnesstugan donerades till Gagnefs församling 1909. Minnesstugan och dess samlingar ska enligt givarna erinra om fädernas enkla seder och behov, samt att var och en bidrager till samlingens ökande....

Läs mer >