Årsmötet den 9 mars.

Årsmötet hölls som tidigare i Aktivitetshusets stora sal och besöktes av 22 personer. Till mötesordförande valdes Seija Lorentzon.
Tyvärr har medlemsantalet minskat under året och vi hoppas på ”tillökning.
Under året har vi , på uppdrag av Sveriges Hembygdsförbund , deltagit i en undersökning av hur många timmar vi ägnar oss åt ideellt arbete och vi kunde redovisa 1749 timmar vid årets slut.
Vi kunde också hälsa en ny styrelseledamot välkommen ,  nämligen Annika Lärka som efterträder Stig Westman som avböjt omval. Tyvärr var inte Stig närvarande utan han avtackades vid ett senare tillfälle. Stig har de senaste åren tillsammans med Valo Olander registrerat det material som tillhört dragspelaren Andrew Russel ,bl.a foton , noter , affischer och dagböcker.
Som utlovats blev det Sune Englund , Ulrika och Vendela Olsson som stod för den musikaliska underhållningen.Vi fick också lyssna till 11-årige Eskil Olsson som berättade hur det kunde se ut i Bäsna redan på 1300-talet , Ulrika och Sune berättade varsin släkthistoria från trakten fast under senare tid.

Januari 2014

Så är det nytt år Igen! Ruskigt vad tiden går fort. Vi fick ju ingen vit jul men när jag tittade ut på juldagens morron kom jag att tänka på psalmen ”När juldagsmorgon glimmar..” och nog glimmade det alltid – i lerpölarna på byvägen. Men nu har snön kommit och med den kylan.Såg alldeles nyss på väderrapporten att det kommer att vara kallt minst 1 vecka till.

På trettondagsafton hade 2 av föreningens medlemmar Gunnel Malm och Annika Lärka på eget initiativ arrangerat en välgörenhetskonsert i Gagnefs kyrka till förmån för Barncancerfonden.De hade lyckats med att engagera en hel rad musikaliska personer,de flesta från Gagnef och några ”utsocknes”. Kyrkan var fullsatt och vad jag vet fick man in åtskilliga 1000-lappar som går oavkortat till Barncancerfonden. Detta om något är en bragd!!
Årets Grötfest hade vi i Församlingshemmet söndag den 12 januari.Det var drygt 40 personer som åt gröt med oss och lyssnade på en hel rad duktiga musiker från Bäsna som bjöd på ett blandat program – och mycket på sig själva!
Det var Ulrika Olsson på piano och sång,hennes dotter Vendela på fiol.Tyvärr var hon för hes för att sjunga,men hon år lika duktig med sin fiol.Det var Alva Sjöberg och hennes mamma Jenny som också sjöng,Ingemar Lindström som kompade på bas och Sune Englund som ledde allsång.

Alva och VendelaFotograf: Alva och Vendela

Alva och Vendela

Hitta aktivitet

Inga aktiviteter