För några veckor sedan ordnade vi en promenad kring Vaxsjön, som ligger inom Frostavallens friluftsområde. Frostavallen väcker många minnen från skolutflykter eller vinteraktiviteter med familjen. Många som var med nu letade efter spår av hoppbacken och rodelbanan som fanns där en gång. Det var Frostavallen som gällde när det kom några snöflingor. 

Denna söndag samlades ett 30-tal deltagare i amfiteatern i den härlig höstsolen. Ordförande Ellna hälsade välkommen och presenterade vår guide Bengt Nihlgård. Han är välkänd i hembygdskretsar, biologiprofessor och perfekt att ledsaga oss på promenaden kring sjön. På färden fick vi lära oss om olika flugsvampar, stora träd, kruståtel och mycket mera. Dessutom fick vi veta lite mer om sjön och naturen i området. Bengt har sammanställt några faktasidor som ni kan läsa här

Redan i föreningens årsbok från 1955 finns en artikel om Frostavallen. Vill ni veta mer om Frostavallen så sök på hemsidan.

Efter den 3 km långa promenaden fikade vi i amfiteatern och priser delades ut till de som lyckats få flest rätt på tipspromenaden.

Det blev några trevliga och lärorika timmar där det var lätt att hålla avståndet, men nära ändå.

 

Guiden vid träd.
Amfiteatern vid Frostavallen
Hund i ryggsäck

Förening:

Frosta Härads Hembygdsförening

Skapad av: Sven Erik Johansson (2020-10-25 18:13:47) Kontakta föreningen
Ändrad av: Sven Erik Johansson (2020-11-11 10:44:52) Kontakta föreningen

Kontakta oss

 Östra Strö 918, 241 91 Eslöv
 Ola Ols bygdemuseum Killhult 6155, Hörby
 0708-436541[email protected]