Om oss

Välkommen till Flundre Hembygdsförenings hemsida Flundre Hembygdsförening finns i södra delen av Trollhättans kommun och omfattar de gamla socknarna Fors, Rommele och Upphärad. Under texten "Läs mer" står när och var föreningen bildades och var byggnaderna kommer ifrån... Flundre Härads sigill från 1563 visar en flundra vilket inte har något med namnet...

Läs mer >

Renovering av hembygdsgården

Vill ni se bilder från renoveringen av hembygdsgården Klicka här

Aktiviteter

VÅRA ARRANGEMANG

Prova på att smida i smedjan

August 1, 2021, 1:00 PM - August 1, 2021, 4:00 PM

Vår smed Sture Larsson kommer att visa hur det går till att smida spikar och krokar i en gammal ässja och sedan finns möjlighet för den intresserade att "prova på". Passa på att få en personlig egendesignad spik för hemmet. 

Läs mer >

Välkomna på årsmötet

August 8, 2021, 3:00 PM - August 8, 2021, 4:00 PM

Medlemmar och övriga intresserade är välkomna på årsmötet. Mötet kommer att genomföras i anslutning till Öppet Hus aktiviteten och vi hälsar alla välkomna att delta.

Läs mer >

Välkomna på allsång i hembygdsgården

August 11, 2021, 6:00 PM - August 11, 2021, 8:30 PM

Nu kommer den populära allsångskvällen tillbaka. Ann Nordqvist och spelmännen Mats-Göran Widenberg och Sven-Gunnar Larsson underhåller med musik och historier. Alla har möjlighet att sjunga med i gamla kända sånger. I pausen finns möjlighet att köpa kaffe och kakor.

Läs mer >

VÅRA BESÖKSMÅL

Välkommen till Öppet Hus på Hembygdsgården

2021-01-01 till 2021-12-31 Från maj tom augusti är hembygdsgården öppen alla söndagar mellan kl 13.00 - 16.00

Välkommen att besöka hembygdsgården på Lunneberg. Här finns byggnader och föremål från hela Flundre. Vill du lära dig mer - passa på att gå tipspromenaden som leder dig runt hela kullen och in i de olika byggnaderna. Det finns enkel fika att köpa eller ta med egen picknick.  

Läs mer >

Utflyktsmål - hembygdsgården

2021-01-01 till 2021-12-31 Öppet alla söndagar mellan kl 13.00 - 16.00 under sommaren

Sommarens närmaste utflyktsmål - hembygdsgården uppe på Lunnebergskullen. Härifrån har man en vidunderlig utsikt över Sjuntorp och hela vägen ner till Göta Älv.

Passa på att ha en picknick på något av de fasta borden.

På hembygdsgården finns ett antal hitflyttade byggnader från hela Flundre. Utöver den ståtliga huvudbyggnaden, som en gång...

Läs mer >

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]