Om oss

Fjälastorp-Stubbarps byaförening bildades år 1986 för att bevara den gamla småskolan i Fjälastorp by, Brunnby socken, Höganäs kommun, Skåne län. Skolan, som byggdes år 1880, ägs av Höganäs kommun och förvaltas av Fjälastorp-Stubbarps byaförening. Den är idag byggnadsminne.

I den gamla skolsalen, där undervisningen upphörde år 1940, finns idag ett intressant skolmuseum som...

Läs mer >

Nyheter

Välkommna till föredrag om trygghet, säkerhet och krisberedskap måndag 26 februari kl. 18:30 i Fjälastorps småskola. Föredraget är kostnadsfritt och öppet för alla som bor i Fjälastorp, Stubbarp och kringliggande byar. 

Föredragshållare är kommunens säkerhetssamordnare Kristina Pålsson, ev. med medhjälpare.

Kaffeservering till självkostnadspris. Ingen föranmälan krävs. Välkomna!

Höganäs kommuns föreningsbidrag för år 2024 är nu beslutade. Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott har beslutat att tilldela Fjälastorp-Stubbarps byaförening 15 000 kronor för verksamheten år 2024. Vi tackar för bidraget och för förtroendet att fortsätta förvalta Fjälastorps småskola! 

Höganäs kommuns hederspris för 2023 tilldelas bl.a. Ros-Mari Paulsson och Ann-Sofie Hansson, ordförande respektive styrelseledamot i Fjälastorp-Stubbarps byaförening!


Systrarna Ros-Mari Paulsson och Ann-Sofie Hansson tilldelas priset för deras engagemang att visa hur en skola såg ut för ungefär 100 år sedan. Den gamla småskolan i Fjälastorp tar regelbundet emot Höganäs...

Läs mer >

Visa fler

Aktiviteter

VÅRA BESÖKSMÅL

Guidad visning av Fjälastorps småskola

Alltid tillgängligt.

Grupper är välkomna att boka en visning av skolmuséet i Fjälastorps småskola. Skolan byggdes år 1880 och skolverksamheten upphörde år 1940. Skolbyggnaden, som är den enda i Kullabygden som bevarats som skolmuseum, är idag ett byggnadsminne. Fastigheten ägs av Höganäs kommun och skolmuséet förvaltas av Fjälastorp-Stubbarps byaförening.

I skolmuséet är skolsalen...

Läs mer >

Kontakta oss

 c/o Ros-Mari Paulsson, Norra Kustvägen 851, 263 72 Skäret
 Gamla Södåkravägen 533, 263 72 Skäret
 042-34 60 86‬ 073-698 87 26‬[email protected]

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]