Julmarknad 28 nov kl 12-17

Äntligen kan vi åter igen hälsa välkommen till gammaldags julmarknad på hembygdsgården. Det blir såväl gamla som nya inslag!

Det är öppet i alla stugor och det eldas i kaminer och vedspisar. I Bergsmansstugan sitter tomten skönt tillbakalutad i gungstolen och tar emot önskelistor från barnen. Vid bordet sitter tomtemor och gör färggranna julgranskarameller som barnen får hjälpa till att göra färdiga och sedan sätta upp i den stora granen mitt på gården. Tomtemor har även lovat dans kring granen!

I Herrgårdsmuséet doftar det glögg och guider visar runt i den juldekorerade herrgården. I magasinet är det varmt och gott och du kan botanisera runt bland tomtar, tänkbara julklappar och matnyttigt. På övre plan loppis med både stora och små fynd.

Vi har torgstånd både ute och inne som hoppas på god försäljning av godis, blommor, marmelad med mera. Stora pepparkakshjärtan och lotterier. Vårt populära tunnbröd finns paketerat i påsar med röda snören, redo till försäljning!

En tur med häst eller häst och vagn och möjlighet att grilla en stor marshmallow över öppen eld för barnen.

Vi hoppas också på en överraskning, kanske teater!

I Kaffestugan finns gofika som vanligt och i Hamnboden serveras kaffe, skinksmörgås, saffransbulle och något lite extra. Vid grillplatsen på gården ytterligare lite matnyttigt som korv och bröd. Du behöver inte gå hungrig!

Varmt välkommen till oss på hembygdsgården. Vi är en liten julmarknadskommittté som vill en massa men måste tänka på att det också måste gå att genomföra med frivilliga krafter. Hoppas att du kommer och njuter av allt och alla i ljuset av massor med marschaller.

Julmarknadskommittén

 

jul i herrgården
Hembygdsgården i snötäcke
Kaffestuga
Creative Commons-licens

Förening:

Fagersta-Västanfors Hembygdsförening

Ändrad av: Katarina Unemar (2021-11-07 17:21:53) Kontakta föreningen
Skapad av: Rune Larsson (2021-11-04 11:28:55) Kontakta föreningen