Bildvisning

Välkomna till Stommen söndag den 5e mars kl.15.00

Familjen Gustavsson visar bilder från sin Ecuadorresa 2015.

Bilder från bland annat Amazonas och Galapagos.

Kaffeservering!

Essunga kyrka i höstskrud. Hembygdsgården Stommen ligger alldeles intill kyrkan i Essunga by.

20161016_121032

Här syns resultatet när taket blev klart. Bilden är tagen under årets Västgötaträff.

34

Taket på Lotte-Majas stuga renoverades under sommaren som gått. 

1

Västgötaträffen

Snart dags för årets Västgötaträff

Snart dags för årets Västgötaträff

Glimtar från Essunga 2015

Årets glimthäfte har kommit och finns till försäljning på Stommen i Essunga kyrkby, Krokstorps Lanthandel, Ainas och Färghandeln i Nossebro. Häftet är en dokumentation av såväl gammalt som nytt som hänt i Essunga med omnejd. Ett häfte kostar 60kr. Årets glimt beskriver bland annat kyrkliga syföreningen 100år, Furet, Göran Kulins verksamhet m.m.

På stationshuset i Nossebro finns såväl Essunga-glimten som Nossebro hembygdsförenings häfte ”Bilder från Nossebro förr och nu” att köpa.

Om någon önskar häftet tillsänt sig per post så ring eller maila Linda Essunger Tallberg ur Glimtkommitten. 072-302 11 10 eller linda@stallaholm.se

/ Glimtkommitten

 

Måndagsklubben

Nu är måndagsklubben igång igen efter sommaruppehåll. Vi träffas på Stommen på måndagsförmiddagar, tittar på foton, bläddrar bland utklipp och pärmar. Ta gärna med material om du har något du vill visa upp. Givetvis blir det också förmiddagskaffe.

Välkommen till Essunga Kyrkby !

Marknadscafé

I samband med Nossebro marknad sista onsdagen i varje månad kan man passa på att stanna till i Essunga kyrkby och fika på vår vackra hembygdsgård Stommen. Då är det marknadscafé med kaffe och hembakat. Caféet är öppet 10:00 till 14:00.

Välkomna till Essunga!

 

Måndagsklubben

Välkomna till Stommen i Essunga! Varje måndagförmiddag mellan 9,30-12,00 är det öppet för allmänheten att komma och umgås. Vi dricker kaffe, tittar på bilder och dokument. Kanske har du något att ta med och visa?

Välkommen till oss!

Juletid

Julen närmar sig med snabba steg. Vintervädret är väl inte riktigt med oss, visst vore det fint med lite vit pudersnö på marken och klara dagar med sol. Önska kan man ju alltid! Året i hembygdsföreningen har varit innehållsrikt och mycket har stått på schemat. Närmast på gång är förstås tomtebesöket i Lotte-Majas stuga som traditionsenligt äger rum på julaftons förmiddag.

Vi i styrelsen vill härmed passa på och önska alla en riktigt God Jul & ett Gott Nytt år ! Hoppas vi ses i Essunga under 2015!