Årets västgötaträff

20170729_105647

Utställning på Västgötaträffen

I samband med årets Västgötaträff söndag 6/8 kommer utställningen Folkskolan 175 år finnas att beskåda i skolmuseet i hembygdsparken. Här visas en dokumentation med bilder och fakta från skolorna i Essunga.

Välkomna till Essunga!

Västgötaträffen

Snart  är det dags för årets Västgötaträff. Årets höjdpunkt är trumpetare Magnus Johansson som gästar Essunga denna dag.

För program se under aktiviteter till höger på vår hemsida.

För att läsa mer om Magnus se www.trumpetmagnus.com

Välkomna till Essunga kyrkby!

Essunga kyrka i höstskrud. Hembygdsgården Stommen ligger alldeles intill kyrkan i Essunga by.

20161016_121032

Här syns resultatet när taket blev klart. Bilden är tagen under årets Västgötaträff.

34

Taket på Lotte-Majas stuga renoverades under sommaren som gått. 

1

Västgötaträffen

Snart dags för årets Västgötaträff

Snart dags för årets Västgötaträff

Glimtar från Essunga 2015

Årets glimthäfte har kommit och finns till försäljning på Stommen i Essunga kyrkby, Krokstorps Lanthandel, Ainas och Färghandeln i Nossebro. Häftet är en dokumentation av såväl gammalt som nytt som hänt i Essunga med omnejd. Ett häfte kostar 60kr. Årets glimt beskriver bland annat kyrkliga syföreningen 100år, Furet, Göran Kulins verksamhet m.m.

På stationshuset i Nossebro finns såväl Essunga-glimten som Nossebro hembygdsförenings häfte ”Bilder från Nossebro förr och nu” att köpa.

Om någon önskar häftet tillsänt sig per post så ring eller maila Linda Essunger Tallberg ur Glimtkommitten. 072-302 11 10 eller [email protected]

/ Glimtkommitten

 

Måndagsklubben

Nu är måndagsklubben igång igen efter sommaruppehåll. Vi träffas på Stommen på måndagsförmiddagar, tittar på foton, bläddrar bland utklipp och pärmar. Ta gärna med material om du har något du vill visa upp. Givetvis blir det också förmiddagskaffe.

Välkommen till Essunga Kyrkby !

Marknadscafé

I samband med Nossebro marknad sista onsdagen i varje månad kan man passa på att stanna till i Essunga kyrkby och fika på vår vackra hembygdsgård Stommen. Då är det marknadscafé med kaffe och hembakat. Caféet är öppet 10:00 till 14:00.

Välkomna till Essunga!

 

Hitta aktivitet

Se alla aktiviteter