Essingeöarnas Hembygdsförening

Hundrastområdet blir kvar på Stora Essingen

Ur Vårt Kungsholmen

Publicerad 2013-02-22

Hundrastområdet blir kvar på Stora Essingen

Hundarna kommer fortsatt kunna springa löst i Broparken. I alla fall tillsvidare. Det står klart när boende fått tycka till om upprustningen av öns strandstråk.

Intresset för att tycka till om parkmiljöavdelningens plan att rusta Stora Essingens strandstråk har varit stort. På samrådet i slutet på januari kom det uppemot 35 personer och efteråt har närmare tjugo personer hört av sig med sina synpunkter.
– Överlag är de allra flesta positiva till upprustningen och ser fram emot den. Man uppskattar att det finns förslag på ny belysning, att det blir nya barnvagnsramper och bättre tillgänglighet, säger My Peensalu, landskapsarkitekt på parkmiljöavdelningen, som också berättar att planerna på att rusta Oxhålsbadet mottagits väl:
– Man tycker om de förbättrade badmöjligheterna med lite större bryggor och att vi tar ner träd för att öka solinstrålningen.
Däremot är det flera hundägare som motsatt sig borttagandet av hundrastområdet i Broparken, alltså att hundar får springa lösa.
– Tills vidare låter vi det fria hundrastningsområdet vara kvar med den reservationen att vi noga kommer följa utvecklingen. Det kan vara ett problem med en park som ska vara tillgänglig för alla samtidigt som det finns lösspringande hundar, säger My Peensalu.

Tomasz Pozar