2022 ÅRS NATIONALDAGSFIRANDE

Det traditionella nationaldagsfirandet vid Enhörna hembygdsmuseum kunde i år återuppstå efter att ha uteblivit pga pandemin i två år.

Firandet lockade ca 200 personer till museet!

Det är så trevligt att så många kommer till vårt Nationaldagsfirande och solen strålande mest hela tiden även detta år! Programmet inleddes med att kören under ledning av kantor Emma Willford Thörn tillsammans med spelman och fanborg tågade från kyrkan till museet. Kören sjöng ett antal vackra sånger till och spelmannen bjöd på ytterligare låtar på sin nyckelharpa.

Årets talare var hembygdsföreningens styrelses ledamöter Britt-Marie Gylefors och Anne-Marie Andersson.

Museet har i år en ny utställning om vatten igår, idag och imorgon och Britt-Marie talade om vattnets betydelse för allt liv på jorden trots att det ”bara är vatten”. Anne-Marie berättade om sin uppväxt på en ö i Mälaren där vattnet präglade hela livet.   Firandet avslutades med att vi gemensamt sjöng nationalsången.

Efter mötet öppnade museet för säsongen och de nya utställningarna om vatten och om utrotningshotade ord intresserade många besökare. Besökarna hade dessutom möjlighet att köpa kaffe med t ex Enhörnabakelsen som korades år 2019 samt korv med bröd. En mycket lyckad dag tyckte vi som arbetade och det var även något som vi hörde från många besökare!

/Styrelsen


Förening:

Enhörna Hembygdsförening

Skapad av: Juha Nyberg (2022-06-09 12:44:44) Kontakta föreningen
Ändrad av: Juha Nyberg (2022-06-09 23:57:51) Kontakta föreningen

Kontakta oss

 c/o Mona Elveskog, Norr Gård 1, 151 96 ENHÖRNA
[email protected]