Ekerö-Munsö Hembygdsförening

Berättelse om Thora Dardel den 16 oktober och vandring i Älvnäs den 21 oktober

Kom och lyssna på författaren Ingemar Lindahl som berättar om flickan på Stafsund som reste ensam. Det finns också möjlighet att köpa hans bok Flickan som reste ensam, En biografi om Thora Dardel. Biblioteket i Ekerö centrum tisdagen den 16 oktober kl 19.00. Samarrangemang med Ekerö Bibliotek.

Söndagen den 21 oktober inbjuder vi till en promenad med berättelser om tiden det var sommarstugor i Älvnäs och jordbruk på Elfnäs gård. Tillsammans gör vi nedslag i historien och nuet. Yvonne Johansson leder vandringen med utgångspunkt i boken Älvnäs, som det finns möjlighet att köpa. Samling vid Lindkvists hörna kl 14.00. Medtag fika. Vandringen är 3,75 km lång. Medlemmar gratis, övriga 50 kr.

Lördagen den 29 september Kafédag på Ekebyhov

Välkommen på Öppet hus mellan kl 13.00 och 16.00 på Ekebyhovs slott. Hembygdsföreningen serverar kaffe och hembakt bröd.
Klockan 14.00 berättar Janne Malmstedt och visar bilder om gamla tiders torparliv på Ekerö. Det blir också tillfälle att köpa hans bok ”Torparliv på Ekerö”.

Konstringen på Mälaröarna visar samlingsutställningen på Ekebyhovs slott från fredag till söndag så den kan ni också passa på att titta på.

Höstprogrammet och GDPR

I kommande vecka ( v 36) kommer Höstprogrammet för 2018 att komma ut till alla medlemmar med posten. Förutom att vi informerar om höstens verksamhet och  styrelse så  hänvisar vi till hemsidan för information hur föreningen hanterar personuppgifter, GDPR.

Höstprogrammet i PDF-format. Höstprogram 2018 pdf

 

Välkomna åter efter sommaren.

Hoppas ni haft en skön sommar trots det mycket torra och varma vädret. Höstprogrammet kommer inom några veckor. Sommarens busstur till Solna den 12 augusti blev mycket uppskattad. Dokumentation kommer. På lördag inbjudes föreningens medlemmar till Helgödag av Kaggeholms slott.
Vi inbjuder nu till vandring i Träkvista gamla by söndagen den 26 augusti. På Brunna gård visar Birgitta Berglund sitt privata museum och bjuder på kaffe under en paus i vandringen. Gratis för medlemmar övriga 50 kronor. Samling Fritidsgården Träkvista idrottsplats kl 14.00.

Bokrelease på biblioteket i Ekerö Centrum måndag den 18 juni kl 18.00

Kom med på kvällsvandring i Älvnäs torsdag den 14 juni kl 18.00

Cirka 35 personer deltag i vandringen den vackra kvällen. Dokumentation kommer. Läs mer »

Bokningen för sommarutflykten den 12 augusti öppnar kl 10 den 9 juni

Det blev fullt på bussturen efter en och en halv dag. Det går att ställa sig på väntelista. Läs mer »

Se Bertil Ifwers museum lördagen den 26 maj och vandra på Helgö kvällen den 31 maj

Dokumentation kommer. Läs mer »

Kom med på Vandring i vårkvällen – Skytteholm med omnejd 17 maj 2018

För dokumentation av kvällen följ länken

Läs mer »

Kom till Årsmöte den 11 mars på Ekerö Hembygdsgård.

För dokumentation följ länken Läs mer »

Hitta aktivitet

Inga aktiviteter