Rödbetsbrownies

Katja AnderssonFotograf: Katja Andersson
Nästan nyttig kaka

Rödbetsbrownies 20-25 bitar, ugn 200gr

200 g smält smör, 225 g mörk choklad, 3 ägg, 3 dl socker, 4 dl kokta rivna rödbetor, 2 msk pressad apelsin/apelsinlikör, 150 grovt hackade valnötter, 1½ dl mjöl.

Smält smör, rör ned hackad choklad tills det smälter. Vispa ägg & socker, rör ned chokladblandningen, blanda i rödbetor, apelsin & valnötter, vänd i mjölet. Häll i smord form, ca 20×30 cm. Grädda 35-40 min. Låt kallna.

Smörkräm: 50 g rumsvarmt smör, 100g Philadelfiaost, 1 dl florsocker, rivet apelsinskal – rör ihop & bred ut på kakan, riv ev choklad över.

MUMS!

Hitta aktivitet

Inga aktiviteter