Om oss

Bureå Hembygdsförening, bildad år 1955, är med sina nära 200 medlemmar (2019) ansluten till Västerbottens Läns Hembygdsförbund. En av våra grundstenar är att vårda hembygden och de lokala kulturarven, samt att vara "En levande hembygd öppen för alla !" Redan i § 1 i stadgarna slås fast att Bureå Hembygdsförening ”har...

Läs mer >

Nyheter

Skörde- och hantverksmarknad i Bureå Hembygdspark

Vi summerar dagens Skörde- och hantverksmarknad ...
... och konstaterar att den ännu en gång blev riktigt lyckad !

Skellefteå kommuns vattenbar med rent och smaksatta prov på vårt fina kranvatten från Bureå, väckte mycket intresse och blev föremål för många synpunkter.
Många tog också...

Läs mer >

BUREÅ HEMBYGDSFÖRENING - KRANMÄRKT FÖR MILJÖN !

BUREÅ HEMBYGDSFÖRENING - KRANMÄRKT FÖR MILJÖNS BÄSTA !

Vi är stolta över Bureås fina kranvatten och har inför den kommande hållbarhetsveckan v. 38 i Norr- och Västerbotten bestämt oss för att ersätta buteljerat vatten med färskt kranvatten.
Som ett led i detta kommer vi under...

Läs mer >

Bureå Hembygdsförening

Bureå Hembygdsförening  är en av Västerbottens läns mest aktiva hembygdsföreningar med en omfattande verksamhet som sträcker sig året runt. Basen för detta är vår vackra Hembygdsgård, strategiskt belägen i centrum av Bureå, mitt emot kyrkan. Hembygdsgården hålls uppvärmd och tillgänglig hela året och används flitigt såväl sommar som vinter !

Målsättningen...

Läs mer >