Värdig pristagare.

När Gunilla i går fick sitt pris i Uddevalla kyrka var det mycket välförtjänt. Hade inte hon från början hjälpt till och engagerat sig i hembygden, kanske ingen hembygdsförening funnits. Hennes bakgrund som lärare och organisatör har gjort att vår förening är en av distriktets mest aktade. Nu hoppas vi att hon har kraft kvar att föra sin kunskap vidare. Gratulerar till utmärkelsen.
Din vän och medarbetare sedan fyrtiofyra år, Gunnar.

Gunilla prisad

Uddevalla kommun har i år utdelat sitt kulturpris till Gunilla Karlsson. Mycket välförtjänt!

Kura skymning med stämning

Ett 20-tal personer lyssnade till Hedvig-Christinas och Åsas berättelser och dikter, med Götes musikaliska inpass. Som avslutning Agnethas goda soppa med tillbehör.

Kura skymning

Måndagen den 12 nov. kl. 19 00. Underhåller Hedvig-Christina Hell och Åsa Persdotter med berättelser och dikter. Musik Göte Olsson. Entré 120:- inkl. Soppa o fika. Biljetter av Gunilla 652089 eller Agneta 073 6703587.Alla välkomna även om ni bestämmer er sent och inte hinner beställa.

Kulturvandringen

17 personer gav sig i kamp med naturen vid vandringen i Lejdebergen. Lars-Olof Blad och Roland Arvidsson visade ”vägen”. En god prestation av deltagarna. Gunnar Olhsson berättade om de numera svårtillgängliga boplatserna i berget, som övergavs för cirka hundra år sedan. Åtskilligt hade förändrats bara på tiden sedan torpinventeringen gjordes 1975. Från utsiktsplatsen vid vindkraftverk 2? syntes bara Bokenäs gamla kyrka och skymtades tornen på Bokenäs nya och Lysekils. För lite mer än hundra år sedan kunde man se 7 kyrkor. De tre nämnda samt Morlanda, Högås, Grinneröd och en till, kanske Dragsmarks. Dessutom även blänket från bajonetterna vid exercisen på Backamo. Bara för något årtionde sedan syntes även Smögen och Hållö fyr.

Kulturvandring.

Lördag den 29 sept kl. 13 00. Samling vid bommen Timmerås
Fält- o kulturvandring i Lejdebergen. Vi vandrar i skogsterräng till Bohuslänska kustens högsta berg och besöker en för hundra år sedan befolkad del av Bokenäs. Moltemyr och Petters hage bl.a.
Välkomna att lära känna er bygd!

Loppis

Trots alla loppisar som varit runtom försöker vi återigen. Lördag den 15:e sept.kl. 10-14 Bord á 100:- beställes av Agneta 0522 650348,eller 073 6703587. Vid regn inomhus. Servering. Välkomna!

Visafton i sommarväder

En av de bästa visaftnar vi haft, både vad gäller väder och innehåll. Hela åldersspannet från 10 till 86 år, från Ted Gärdestad till Elvis Presley, från bohuslänskt till engelskt. En magisk utomhuskväll för det 60-tal som var där.

Visafton

Nu är det åter dags för vår visafton på tunet. Onsdag den 1 aug. kl. 18 00 Tydligen har vi tur med vädret och kommer att vara ute och lyssna till sång och musik. Servering. Välkomna!

Hjältökvällen

I ett strålande sommarväder skjutsade bröderna Eriksson Bengt o Håkan över ett 30-tal, i huvudsak nya besökare till Hjältön. Under promenaden och i Prästviken berättade och underhöll Gunnar Olhsson och Karin Holm med egna och andras upplevelser i samband med ön. Barnen träffade också på både får och reptiler, dock ”snälla”.

Hitta aktivitet

Inga aktiviteter