Årsmöte 2021

Den 19 oktober kunde föreningen äntligen hålla årsmöte. Normalt brukar det vara på våren, i semletider, men på grund av pandemin har det skjutits fram. Man kan ana att det var efterlängtat då antalet deltagare var stort. 

På programmet stod årsmötesförhandlingar, musikunderhållningen med allsång och en mycket intressant berättarstund från ett långt liv som underhållare. Föreningen bjöd på kaffe med smörgås och kaka och sist men inte minst ett lotteri. Vinstbordet var mycket välfyllt, allt skänkt av deltagarna. 

Valberedningen hade gjort ett bra jobb då fyra nya personer valdes in i styrelsen. Alla dessa var kvinnor vilket innebär att styrelsen med ersättare nu består av lika många män och kvinnor. 

  • Ordförande: Per Beckman.
  • Övriga ordinarie ledamöter: Gunilla Odén, Lars Molander och Matilda Gullberg
  • Ersättare: Anna Jonsson, Linda Gradh, Bertil Eriksson, Elsie Prytz och Bernt Blom
  • Avgående: Jan Fridén och Billy Axelsson

Runo Sundberg berättade om minnen från sitt långa liv som underhållare, textförfattare, skådespelare och mycket mer. Debuterade gjorde han i femårsåldern genom att underhålla grannarna i Dälderna, Skövde med sång som inte alltid blev så uppskattad. Som 15-åring kom han med i Hagenrevyn och deltog tillsammans med dem i en riksomfattande tävling som Hagenrevyn vann. Detta resulterade i att de fick medverka i den första svenskproducerade film som spelats in för teve. Han har arbetat med många av de stora stjärnorna som är kända från scenen, radion och teven. Några namn är Sigge Fürst, Simon Brem, Lill-Babs, Carl-Gustaf Lindstedt, Arne Källerud, Povel Ramel, Kay Gullmar, Gösta Bernhard, Stig Järrel och den rockande samen. Med Harry Brandelius gjorde han en månadslång turné i USA´s svenskbygder och fick se staden Molin där hans föräldrar hade träffats. Det stora genombrottet kom med monolgerna som Farfar Lanthandlarn på 70-talet. För de lite yngre är han förståss mest känd som Skrot-Nisses röst i  barnprogrammet Skrot-Nisse och hans vänner. Han har också gjort film och spelade en roll i Hem till byn, en stor teveserie som sändes under många år. Runo hann inte berätta om hela sitt liv så vi ser fram emot en fortsättning vid ett annat tillfälle. 

Musikgruppen Systrarna Prytz underhöll med sång och musik samt allsång. Det var många kända texter och melodier som lockade till att sjunga med. 

Runo Sundberg
Avtackning av en styrelseledamot

Förening:

Binnebergsortens Hembygdsförening

Ändrad av: Berit Axelsson (2021-10-20 19:24:21) Kontakta föreningen
Skapad av: Berit Axelsson (2021-10-20 11:23:20) Kontakta föreningen