Aktiviteter

VÅRA ARRANGEMANG

Läsecirkel

October 26, 2021, 2:00 PM - October 26, 2021, 4:00 PM

Läsecirkel varannan tisdag ojämn vecka. För närvarande läser vi boken "Mariestads historia - förhistorien och tillkomsten". Cirkeln genomförs i samarbete med NBV. Det finns plats för fler deltagare. Kontakta Lars Molander om du är intresserad. 

Läs mer >

Visning av sköldar i Säters kyrka

November 27, 2021, 2:00 PM - November 27, 2021, 3:00 PM

I samband med kommunens kulturvecka blir det visning i Säters kyrka av de s.k. huvudbanér och åminnelsevapen som finns där.

Karl-Axel Bergman på Mölltorps Gård kommer att berätta om dessa sköldar med anknytning till Sveriges historia under 16- och 1700-talen.

Medarrangör är Norra Billings pastorat.

Läs mer >

Vårens arbetsdagar

April 4, 2022, 9:00 AM - April 4, 2022, 12:00 PM

Vi sköter om vår stuga och utomhusmiljön. Alla är välkomna! Ta med eget fika och eventuella trädgårdsredskap som sekatör, trimmer, såg och gräsklippare. Krattor och skottkärra finns vid stugan. 

Varmt välkommen!

Läs mer >

Nyheter

Årsmöte 2021

Den 19 oktober kunde föreningen äntligen hålla årsmöte. Normalt brukar det vara på våren, i semletider, men på grund av pandemin har det skjutits fram. Man kan ana att det var efterlängtat då antalet deltagare var stort. 

På programmet stod årsmötesförhandlingar, musikunderhållningen med allsång och en mycket intressant berättarstund från ett...

Läs mer >

Runo Sundberg
Avtackning av en styrelseledamot

Arbetsdagarna för 2021 avslutade

OBS! Inga fler arbetsdag vid Snuggebo 2021

Tack till alla som hjälpt till att göra fint vid stugan. Vi räknar med att återuppta arbettsdagarna till våren 2022. Det blir på förmiddagarna första måndagen i april, maj och juni samt augusti, september och oktober. Mer information hittar du under

Läs mer >

Besök på Västergötlands museum

Vad gör man en grå dag i november? Jo, ett besök på något av våra fina muséer kan vara en bra idé. Tisdagen den 12 november gjorde en grupp från vår förening ett gemensamt besök på Västergötlands museum i Skara. Vi togs emot av en guide som berättade en del om...

Läs mer >

Bussresa augusti 2019

Årets bussresa var en endagarsresa inom gamla Skaraborgs län. Det finns så mycket sevärdheter på nära håll. Det är lätt att glömma när man läser om alla fantastiska resmål världen över.

Från parkeringen i Stöpen tog vi oss först till Vara med vår glade och säkre chaufför Orvar vid ratten. På...

Läs mer >

Midsommarfesten 2019

Årets fest tycks ha slagit alla rekord!

Stort tack!

  • Till alla som gjort festen möjlig! Många frivilliga krafter har lagt ner arbete före och under festen.
  • Till alla besökare! Utan besökare blir det ju ingen fest hur många bullar och kakor det än finns. 
  • Till Rosenlunds Trädgård som hade skänkt de vackra blommorna som planterades vid stugan.

Många...

Läs mer >

Om oss

Föreningens namn har sitt ursprung i gamla Binnebergs storkommun och har sitt verksamhetsområde i de gamla socknarna Säter, Frösve, Horn och Binneberg.

Vi stävar efter att vara en mötesplats för människor som bor i, eller har intresse av, vår hembygd. De omkring 160 medlemmarna lever upp till detta och deltar både...

Läs mer >

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]