Om oss

Ask-Ekebyborna hembygdsförening

Ekebyborna gamla prästgård, belägen vid sjön Boren öster om Motala, är föreningens hembygdsgård. Den är öppen för besökare söndagar kl. 13 - 16 mellan 3 maj och 30 augusti. Då finns alltid någon från föreningen som guide. När hembygdsgården är uthyrd är tillträdet begränsat och skylt finns som visar tillgängligheten. 

Föreningen erbjuder...

Läs mer >

Nyheter

Midsommarfirande med många besökare och sommarens friluftsgudstjänst.

Årets traditionsenliga midsommarfirande lockade fler besökare än förra året. Många deltog i klädning av stången, dansen och trevlig samvaro med midsommarlunch och kaffebiljett.

Sommarens friluftsgudstjänst den 3 juli skedde under bar himmel med ackompanjemang av musik. (Klicka på rubrik för kort film med musik).

 

Vandring längs banvall mot Ulvåsa Folkets hus

Den 19 maj slöt ett 20-tal personer upp på stallplanen i Smedberga. Carl von Essen förevisade lite fotografier och gav oss en bakgrund till vår vandring. Järnvägslinjen Motala-Fornåsa slutade användas på 60-talet, men banvallen gör ett tydligt avtryck i landskapet på vissa ställen och används idag som rid- och promenadväg.

 

Vandringen...

Läs mer >

Visa fler

Aktiviteter

VÅRA ARRANGEMANG

Berättarkväll: Bokskatter i kyrkor i Linköpings stift

October 7, 2022, 6:00 PM - October 7, 2022, 8:00 PM

Martin Kjellgren berättar om märkliga fynd och historier han funnit i lokala kyrkor, bl a en ögonvittnesskildring av Linköpings blodbad.

Presentation av Martin:
Fil dr i historia, tidigare verksam i Lund, Malmö och Stockholm. Forskar om kunskapens spridning och gränser under reformationstiden, med fokus på medicin, magi, astrologi och apokalyptik....

Läs mer >

Höststädning

October 29, 2022, 10:00 AM - October 29, 2022, 1:00 PM

Höststädning av hembygdsgården. Föreningen bjuder på soppa.

Läs mer >

Tack för året som gått

November 11, 2022, 7:00 PM - November 11, 2022, 9:00 PM

Medlemmar som deltagit i aktiviteter och hjälpt föreningen bjuds in till middag och träff där vi reflekterar över verksamhetsåret och bjuds på något gott att äta.

Läs mer >

VISA MER

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]