Planeringsarbete för 2018

Planeringsarbetet för detta år är i full gång.  Studiecirkeln Rotbygd är inne på fjärde veckan på tisdagskvällarna. Här förbereds bl.a arbetet på museet som börjar så fort kylan släppt.
Fastställande av program och underhållning till årets träffar på Stenbackamuseet fortgår och utskick till alla medlemmar kommer att göras i vecka 10, alltså i god tid före årsmötet som är den 22 mars 2018.

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR

Tillönskas alla läsare av hemsidan.

Väl mötta på det nya året önskar
Asarums Hembygdsförening.

Tips om julklapp öppna länken nedan

Julklapp

Julskyltningssöndag den 3 december 2017

Trots vädrets dåliga inställning så genomfördes skyltsöndagen med mycket folk i rörelse. Asarums Hembygdsförening fanns på Museets 2:a våning med försäljning av Asarumsdalen. Stor aktivitet på stan trots regnskurar.

RNnFotograf: RNn

Tomteparaden

RNnFotograf: RNn

Tommy o Ingrid M säljer Asarumsdalen

RNnFotograf: RNn

Ingrid och Helen säljer Asarumsdalen

Höstträff den 19 oktober 2017

Lars-Olof Hallberg berättade om hur syskonen Stig och Berit Aronsson brukade sin arrendegård Tämmesboda. Den brukades på gammaldags vis utan vare sig el eller vatten.
Lars-Olofs bilder beskrev arbetet på gården under ett år. Vi fick se handmjölkning, lieslåtter, potatissättning, sättning av foderbetor mm.
Efter ett mycket uppskattat föredrag tog Mikael och dottern Alexandra Brorsson över scenen och bjöd på härlig musik på dragspel och fiol. Flera sånger framfördes också.
Kvällen besöktes av 80 personer.

RNnFotograf: RNn

Alexandra och Mikael Brorsson

RNnFotograf: RNn

En del av publiken

RNnFotograf: RNn

Halva publiken

RNnFotograf: RNn

Lars-Olof Hallberg

Kulturnatten den 7 oktober 2017

Kultur Karlshamn bjuder på ett bländande utbud tillsammans med Kulturföreningar och kulturarbetare. Kulturnatten rymmer allt från konst, slöjd, musik, sång, teater, litteratur till dans och upptåg. Mycket folk var i rörelse över hela staden trots att regnet öste ner. Asarums Hembygdsförening huserade i Rådhusets café tillsammans med många andra föreningar.

Waldorfskolan klass 2-3 besökte Stenbackamuseet den 4 september 2017

Besök av Waldorfskolans klass 2-3 på Stenbackamuseet. Det var 13 elever samt lärarna Inga-Lill Åkesson och Hampus Meck. De skulle i skolan lära och diskutera om livet på landet förr och nu. Helen och Ingrid M guidade

RNnFotograf: RNn

Del av klasserna 2-3

RNnFotograf: RNn

Helen berättar om museet

Sommarsäsongen avslutades på Stenbacka 2017

En eftermiddag med åska och rikligt med regn gjorde att vi fick hålla till inomhus. Vädret blev dock bättre och sista timmen sken solen åter. Ställverkets All Stars underhöll med härlig musik för de 60 personer som vågade sig ut.

RNnFotograf: RNn

Ställverkets All Stars

RNnFotograf: RNn

En del av publiken

Visafton med Visans Vänner den 2 augusti 2017

I strålande solsken bjöd Visans Vänner med grupperna Fyra Skägg och Treklang på många svenska visor av Ruben Nilsson, Björn Afzelius och Evert Taube. En härlig kväll för de ca 200 personerna som besökte Stenbackamuseet.

RHFotograf: RH

Fyra skägg och Treklang

RHFotograf: RH

Publikdel

RHFotograf: RH

Stor del av publiken

Musik i sommarkväll 5 juli 2017

I härligt solsken startade Karlshamns Dragspelsklubb sitt framträdande av många kända låtar. När det så var dags för kaffepaus kom det en regnskur. Lotteridragningen genomfördes med mindre och mindre regn. När så den lite förlängda pausen var slut så kom solen igen och det blev en härlig kväll för de 175 personer som slöt upp på Stenbacka.
Härlig musik och glada miner att glädjas åt i julikvällen.

RNnFotograf: RNn

Karlshamns Dragspelsklubb

RNnFotograf: RNn

Ännu mera publik

RNnFotograf: RNn

Mera publik

RNnFotograf: RNn

Del av publiken

BCCC på Stenbacka 2017

Ett 80-tal bilar körde från torgrt i Karlshamn till museet i Asarum för trevlig avslutning. Över 200 personer deltog i evenemanget.

BLFotograf: BL

Korvgrillning och fika

BLFotograf: BL

Några av bilarna