Integritetspolicy


INTEGRITETSPOLICY

Anundsjö Hembygdsförening är mycket mån om att inte hantera personuppgifter i onödan. Men i vissa fall behöver vi dem för att kunna fullfölja våra åtaganden!

Som personuppgifter räknas alla uppgifter som på något sätt kan peka ut en viss nu levande person. Dit hör exempelvis namn, adress, telefonnummer, personnummer, e-postadress, registreringsnummer på fordon, foton med mera.

Vi behöver namn och adress till dig som är medlem för att kunna göra utskick till dig. Vi uppskattar även om vi kan få telefonnummer och e-postadress för att enkelt kunna kontakta dig.

Dessutom vill vi gärna ha uppgifter från dig när du lämnar något föremål som gåva till oss. Detta eftersom föremålet blir så mycket intressantare när vi även kan berätta dess historia, varifrån det kommer och vem som ägt det.

Men det är hela tiden du som bestämmer! Om du undrar vilka uppgifter vi har registrerade om dig så hör du bara av dig till oss. Likaså om du vill att vi ska ta bort uppgifter om dig. Men vi hoppas naturligtvis att du vill fortsätta att vara medlem och likaså att vi får behålla uppgifter vi har från dig som lämnat föremål till oss!

Vi lämnar inte ut de personuppgifter vi har registrerade till någon annan än till den person de gäller om inte personen i fråga lämnat sitt medgivande (kan exempelvis gälla adressuppgift till medlem som tecknat sig för tidningsprenumeration.) Vi redovisar inga personuppgifter till de regionala och centrala hembygdsförbunden utan enbart antalet medlemmar. När det gäller föremål vi fått vill vi naturligtvis helst kunna redovisa från vem vi fått gåvan, men självklart får du vara anonym om du vill!

Bestämmelserna om hur man ska hantera personuppgifter fanns tidigare i Personuppgiftslagen (PUL) men den 25 maj 2018 ersattes den av den nya europeiska personuppgiftsförordningen (GDPR) som då blev lag här i Sverige. Vi i Anundsjö Hembygdsförening arbetar löpande med att följa upp och dokumentera vårt arbete med att följa denna lag.

Om du har några frågor om detta är du varmt välkommen att kontakta oss i styrelsen!

Editerad av: Mona-Lisa Mårtensson (2019-08-14 06:22:32)