Stocksund på kartan

Arkivens dag lördag 10 november

Lördagen den 10 november är det arkivens dag. Självklart har Amorinas arkiv öppet för alla intresserade. I arkivet finns allt vad ni vill veta om Stocksund, historia, personalia, kartor, bilder, ritningar, ägarlängder över de flesta villor från sekelskiftet fram till idag.
Välkomna kl 11-12 till Amorinaarkivet som finns på Stockholmsvägen 45, under biblioteket

PS. Samtidigt har Föreningsarkivet i vattentornet i Djursholm öppet DS

Danderyds filmdagar

Torgets dag. Tid 11-14 / Utfrågning av våra politiker kl 12

Mikael RöhrFotograf: Mikael Röhr

VÄLKOMMEN TILL KULTURTUR MED BUSS 8 SEPTEMBER

 

 

KULTURARVSDAGEN DEN 8 SEPTEMBER 2018
genomförs gemensamt av Danderyds fyra hembygdsföreningar genom en rundtur i buss med ciceroner genom Danderyds fyra kommundelar. Årets tema är kulturarv och kulturmiljöer. Rundturen arrangeras av Enebybergs Gårds Förening.

Samling kl. 13 vid parkeringsfickan för av- och stigning vid Gamla Landsvägen 50 m norr om rondellen vid Mörby Centrum där bussen väntar. Avfärd senast kl. 13.15. Bussen återkommer till Mörby Centrum ca kl 14.45.

ANMÄLAN om deltagande till Enebybergs Gårds Förenings e-postadress: [email protected] tidigast onsdagen den 29 augusti och senast torsdagen den 6 september. Begränsat antal platser (55 st).

Almanackan finns fortfarande att köpa på Stocksunds bibliotek!

Nationaldagsfirande

Mikael RöhrFotograf: Mikael Röhr

GDPR Nytt regelverk gällande datalagring

Det kan nog inte ha undgått någon att ett nytt regelverk gällande datalagring GDPR träder ikraft den 25 maj. I anledning av detta har Sällskapet Amorina sett över sina rutiner för datalagring. Vi lagrar enbart information om medlemmarnas namn, adress, epostadress, telefonnummer och naturligtvis information om inbetalning av årsavgifter. Medlem kan när som helst ta del av den information som Sällskapet har om medlemmen. Sällskapets data lämnas inte ut till utomstående och tillgången till registret är begränsad till de styrelsemedlemmar som behöver det för att fullgöra sina uppgifter.

Vårvandring !!!

Mikael RöhrFotograf: Mikael Röhr

Valborgsmässofirande i Svanholmsparken måndagen den 30 april

Sällskapet Amorina välkomnar alla Stocksundsbor att sjunga in våren med brasa och sångkör kl 20.30.
Årets vårtalare: Jan Lindquist, som förutom att han är den Stocksundsbo som bor längst bort, även är ledamot av kommunfullmäktige, medförfattare i Nya Stocksundsboken mm mm.

Mikael RöhrFotograf: Mikael Röhr

Hitta aktivitet

Se alla aktiviteter