Om oss

Amnehärads Hembygdsförening, bedriver hembygdsarbete i gamla Amnehärads socken i Gullspångs kommun. föreningen bildades 1948 och har idag c:a 120 medlemmar.

Basen för verksamheten är Hembygdsgården i det stora korsvirkesmagasinet på Amnevägen i norra delen av Otterbäcken. I anslutning till hembygdsgården finns ett båthus för den unika "Dannjels laxbåt"  som 2001 kom tillbaka...

Läs mer >

Nyheter

Söndagen den första advent hölls traditionsenligt julmarknad på Gullspångs torg . Julmarknaden i Gullspång är sedan långt tillbaka ett samarrangemang mellan flera föreningar och näringsidkare. Nytt för i år var att Samhällsföreningen Amnehärad  Södra Råda deltog aktivt och kommer förhoppningsvis överta huvudansvaret nästa år.

Julmarknaden var vår sista publika aktivitet  för det...

Läs mer >

Onsdagen den 12 oktober gästades vi åter av Joachim Johansson som visade sin svärfar Bertil Svenssons  intressanta film "Det blommande berget" en film om Kinnekulle, på Träffpunkten i Skagersvik.

Ett uppskattat extra inslag var en liten film med Lisen och Karl Jansson som bodde på och brukade gården Svartmysten utanför Otterbäcken....

Läs mer >

Söndagen den 2 oktober var det öppet hu på hembygdsgården och sjöfartsmuseet i Otterbäcken med flera aktiviteter på gräsplanen framför hembygdsgården. Där kördes med tre motorer i båthuset tjärades laxbåten under ledning av Heintz Kusch. vädret var lite osäkert så det blev ingen repslagning.

I hembygdsgården serverades fika och visades bilder...

Läs mer >

Visa fler

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]