Att möta media!

Hembygdsförening bevakar kulturarvet. KK 29 aug 2016

Välkommen till Plevnagården i Malmköping den 8 november kl 14-18

Att möta media

Vi känner alla igen oss i situationen när man ska försöka få media att komma och skriva om midsommarfirandet, Arkivens dag eller grötaftonen. Nu välkomnar hembygdsförbundet er till en konferens som vi hoppas ska klara ut några av frågetecknen. Målet är att fler pressinformationer ska lyckas väcka medias nyfikenhet och ge hembygdsrörelsens aktiviteter och platser mer uppmärksamhet.

Medverkar gör:

Marie Hillblom, chefredaktör Katrineholms Kuriren

Karina Frölund, chefredaktör Sörmlandsbygden

Olov Norin, kommunikatör Sveriges Hembygdsförbund.

Leif Jacobsson, inspiratör och hembygdsentusiast

Vi för samtal kring frågor som: Hur fungerar en redaktion idag? Hur hittar media det de skriver om? Vad söker de? Vad är intressant att skriva om? Hur kan vi skapa pressinformation som uppfyller båda parters önskemål och hur får vi respons på den?

När vi sedan lyckats få medias uppmärksamhet, hur ser vi då till att förbereda oss och ta emot så att den uppmärksamhet vi får blir så som vi tänkt oss? Vi avslutar dagen med en workshop för att testa våra nyvunna kunskaper.

Anmälan senast den 1 november. Deltagaravgift 170 kronor. Avgiften faktureras i efterhand

För dem som vill går det bra att på egen hand äta lunch på Plevnagården innan konferensen, men de ber er då att tala om det i samband med anmälan så att maten räcker till alla. Menyn finns på www.plevnagarden.se

Anmälan till Södermanlands hembygdsförbund:
[email protected] eller 0155 28 43 00

 


Datum

Start
8 november 14:00