Gammaldags Malmköpings Marknad

GMM, som vi kallar det går av stapeln den 27 maj. Ni är hjärtligt välkomna till Sörmlandstorget framför Rådhuset.

Siegroths monument 90 år

Gustaf Adolf von Siegroth var den som placerade Sörmlands permanenta exercisplats till Malmköping och Malmahed 1774 där den blev kvar till 1921. Runt monumentet finns 99 flata stenar som representerar ingående socknar. Hembygdsförbundets arbetsgrupp för marknaden planerar att märka ut stenarna så att besökarna kan hitta ”sin” sockensten.

I år kommer en historik om Siegroths monument att visas i vårt tält. Dessutom planeras en tävling med bestämning av namn på verktyg och redskap från gångna tider.

Göran Dahlbergs föremålsbricka från en tidigare marknad. Det är inte så lätt att veta vad allt är till för…

Det ska också bli möjligt att ta med egna föremål man vill veta namn på och användning för. Då välkomnas också personer kunniga inom sådana områden att hjälpa till med svaren.

Sommarprogrammet, som visar hembygdsföreningarnas alla evenemang under sommarmånaderna, kommer som vanligt att presenteras. Möjlighet att visa Bygdeband och kartor över länet undersöks liksom prov från tidigare utställningar.

Mer då?

Hemslöjdsföreningen kommer naturligtvis att visa prov på verksamhet med anledning av årets tema. Av samma anledning kommer årets högtidstalare att vara den kända slöjdaren, Jörgen ”Jögge” Sundqvist, även kallad ”Surolle”. Förhoppningsvis kommer han att medverka på andra sätt.

En extra krydda är tävlingen om bästa marknadsklädsel. Arrangörerna poängterar att det heter att klä upp sig, inte klä ut sig, och pris utdelas till vinnarna.


Datum

Start
27 maj 09:30