Hitta aktivitet

Oct31
Allahelgonaöppet i kyrkan, 12.00 - 18.00

Öppet hus i kyrkan. Personal och medlemmar i sockenrådet finns på plats, bjuder på kaffe, svarar på frågor mm. Varmt välkomna!
Till aktivitet


Nov1
Allahelgonaöppet i kyrkan, 11.00 - 18.00

Öppet hus i kyrkan. Personal och medlemmar i sockenrådet finns på plats och bjuder på kaffe, visar kyrkan samt svarar på frågor. Varmt välkomna!
Till aktivitet


Nov2
Minnesgudstjänst kl. 18.00

Minnesgudstjänst i Tångeråsa kyrka där vi tänder ljus och minns våra bortgågna nära och kära. Präst K. Lindström, musik Alexandra Zoffman. Välkomna!
Till aktivitetHöstens Cafékvällar

Välkommen till Tångeråsagården och höstens Cafékvällar!

Torsdag den 9 oktober, klockan 18.00 kommer Tor Soting att visa bilder och berätta minnen från sin vandring i Himalaya/Nepal. Kostnad 60:-, inklusive kaffe. Anslag Cafékväll 9 oktober

Torsdag den 23 oktober, tid och plats som ovan, får vi besök av Leif Johansson, Finnerödja som berättar och visar bilder med tema ”Torpens trädgårdar”. Kostnad. se ovan.Anslag Cafékväll 23 oktober

Torsdag den 13 november kommer Ove Herlogson att visa bilder och berätta om sitt rekordförsök – att korsa Atlanten med en liten motorbåt (5,40m), en resa på 16 000 sjömil. Tid, plats och kostnad, se ovan.Cafékväll 20141113 B


Tångeråsadagen 2014

I söndags, den 7 september, var det final för årets Sommaröppet i Tångeråsa med vår traditionella Tångeråsadag.

Den här gången hade vi verkligen tur med vädret. Det blev en mycket härlig dag med många besökare som kunde ta del av en mängd olika attraktioner.

Ett stort tack till alla besökare, alla funktionärer och medverkande för att ni kom och hjälpte till att göra Tångeråsadagen till en verklig trivseldag.

Styrelsen

 


Välkommen till Tångeråsa Bygdeförening


Socknen har en vacker belägenhet, i anseende till de omväxlande löv-och barrskogarna, och av särdeles intagande natur är i synnerhet trakten omkring Trystorp.Omgiven av smärre, dels med barr och dels med lövträd beväxta höjder, samt å ena sidan begränsad av Logsjön,erbjuder den ögat en angenäm anblick.Västra delen av socknen däremot är av annan karaktär, bestående till större av stora mossar, varifrån all växtlighet synes hava flyktat,har den inga naturskönheter att förete.”

Citat ur lantmäteriauscultant Hampus Wetterströms beskrivning av Tångeråsa socken år 1845. Hela beskrivningen är återgiven i vänstermenyn.