Hitta aktivitet

aug28
Torsdagsöppet i Tångeråsa 14.00 - 17.00

Kyrkan öppen, värdar finns på plats. Även öppet i Caféet i Tångeråsagården. Välkomna!
Till aktivitet


aug30
Städdag i Tångeråsa sockencentrum

Samling kl. 9.00. Vi städar ute och inne samt börjar bygga marknadsstånd mm till Tångeråsadagen. Det bjuds på fika och lättlunch. Välkomna alla som kan!
Till aktivitet


aug31
Söndagsöppet i Tångeråsa 14.00 - 17.00

Öppet i kyrkan, värdar finns på plats. Även öppet i Tångeråsagårdens Café. Välkomna!
Till aktivitetTångeråsadagen 2014

På söndag, den 7 september, är det dags för årets hembygdsdag, Tångeråsdagen, samt final på årets Sommaröppet i Tångeråsa.

Arrangemanget startar kl. 11.00 med en Musikgudstjänst i kyrkan. För musiken svarar Mikael Gertmar.

Programmen, från scenen vid bygdegården,  börjar kl. 12.00 då hembygdsdagen invigs av ordförande Urban Larsson och folkmusikgruppen Knafver som bl.a. spelat Tångeråsapolkan på nyckelharpa. Knafver återkommer kl. 13.00 med ett eget folkmusikprogram och kl. 15.00 får vi lyssna till Acki Fernberg, sång och Daniel Ekström, sång och musik.

Ca 12.30 startar aktiviteterna på åkern, med demonstration av gamla traktorer och jordbruksmaskinen. Aktiviteterna där pågår hela dagen med  final 16.30 och  en avslutande kortege av hemvändande traktorer mm ca 17.00.

Kl. 14.00 och 16.00 kan ni delta i guidade visningar av kyrkan. Kyrkan är öppen hela dagen och det finns värdar på plats.

Under hela Tångeråsadagen, mellan kl. 11.00 – 17.00, är det: hantverksmarknad, konstutställning i Tångeråsagården, visning av bygdemuseet samt möjlighet att ta del av Rolf Karlssons släktforskning mm, skjuts med häst och vagn och andra djuraktiviteter mm, loppis, lotterier, korv, samt kaffeservering mm.

VÄLKOMNA!


Välkommen till Tångeråsa Bygdeförening


Socknen har en vacker belägenhet, i anseende till de omväxlande löv-och barrskogarna, och av särdeles intagande natur är i synnerhet trakten omkring Trystorp.Omgiven av smärre, dels med barr och dels med lövträd beväxta höjder, samt å ena sidan begränsad av Logsjön,erbjuder den ögat en angenäm anblick.Västra delen av socknen däremot är av annan karaktär, bestående till större av stora mossar, varifrån all växtlighet synes hava flyktat,har den inga naturskönheter att förete.”

Citat ur lantmäteriauscultant Hampus Wetterströms beskrivning av Tångeråsa socken år 1845. Hela beskrivningen är återgiven i vänstermenyn.