Sommaröppet i Tångeråsa

Under perioden, 5 maj – 10 juli har det varit FÖRSOMMARÖPPET I TÅNGERÅSA,  varje torsdag och söndag eftermiddag, kl. 14.00 – 17.00. Man har då kunnat besöka vår unika medeltida träkyrka, där värdar visat runt och berättat och man har samtidigt kunnat ta en kopp kaffe med hembakat bröd i  Bygdeföreningens Café i  Tångeråsagården. På torsdagarna har kyrkan varit öppen från kl. 13.00.

Under tiden 11 juli – 31 juli är det, för sjätte året i rad, JULIÖPPET I TÅNGERÅSA. Kyrkan, caféet och hantverksbutiken i Tångeråsagården samt bygdemuseet är öppet varje dag  mellan kl. 13.30 – 17.30. Ytterligare aktiviteter erbjuds flera dagar i veckan, stickcafé på måndagar, pilgrimsvandringar på onsdagar, torsdagarna är barnens egen dag med en lång rad aktiviteter och på helgerna är ni välkomna att delta i föreläsningar, sommarkonsert, friluftsgudstjänst och en helgmålsbön där barn och unga från trakten medverkar.

Den 4 – 18 augusti är det SENSOMMARÖPPET med samma program som under försommaröppet.

Årets sommaröppet i Tångeråsa avslutas med TÅNGERÅSADAGEN, söndag den 4 september.

Program Juliöppet

VÄLKOMNA!

 

 

Besök Tångeråsa

Välkommen till Tångeråsa. Här finns en unik träkyrka från 1290, ett välbevarat sockencentrum från andra halvan av 1800-talet, där ni även finner ett  bygdemuséum med  skolmuséum, lägenhet från 1940-talet,  samlingar från Tångeds IF mm. Här finns närheten till naturen med tre olika naturreservat, Trystorps ekäng, Skagershultsmossen och Fiskartorpets naturreservat. Ni kan även vandra på pilgrimsleden Munkastigen, cykla på MTB leder, koppla av och njuta av  lugnet och stillheten här ute. Självklart är ni även välkomna att ta del av de olika aktiviteter som ordnas ex. Sommaröppet, Tångeråsadagen, Cafékvällar, Julmarknad mm. Exakt vad som är på gång hittar ni  här på vår hemsida.

Är ni en större eller mindre grupp som vill besöka oss så finns bl.a. möjlighet att få särskild guidning av kyrkan och om ni vill kan det kombineras med andra aktiviteter ex. fika i Tångeråsagården. Guidning av kyrkan bokas antingen genom pastorsexp. i Edsberg, telefon 0585-82192 eller via Tångeråsa bygdeförening, telefon 0582-71023, 070-3914813. Bygdeföreningen  står för kaffeserveringen och erbjuder bl.a.  kaffe med hembakat kaffebröd alternativt kaffe och smörgås.

Välkomna!

Lite historik

Socknen har en vacker belägenhet, i anseende till de omväxlande löv-och barrskogarna, och av särdeles intagande natur är i synnerhet trakten omkring Trystorp.Omgiven av smärre, dels med barr och dels med lövträd beväxta höjder, samt å ena sidan begränsad av Logsjön,erbjuder den ögat en angenäm anblick.Västra delen av socknen däremot är av annan karaktär, bestående till större av stora mossar, varifrån all växtlighet synes hava flyktat,har den inga naturskönheter att förete.”

Citat ur lantmäteriauscultant Hampus Wetterströms beskrivning av Tångeråsa socken år 1845. Hela beskrivningen är återgiven i vänstermenyn.

 

 

 

Hitta aktivitet

Se alla aktiviteter