Hitta aktivitet

Oct4
Högmässa i Tångeråsa kyrka kl. 11.00

Högmässa i Tångeråsa kyrka kl. 11.00 med tf komminister Marcus Willén. Välkomna!
Till aktivitet


Oct8
Arbetskväll i sockencentrum, start ca 18.00

Vi tar oss an de arbeten som behöver fixas. Kaffebryggaren står på. Välkomna ni som kan!
Till aktivitet


Oct12
Syföreningsträff kl. 14.00

Tångeråsa kyrkliga syförening träffas i Tångeråsagården. Gamla och nya deltagare hälsas hjärtligt välkomna.
Till aktivitetFilmkvällar i Tångeråsagården

Den 13 oktober kl. 18.00 startar höstens filmkvällar. Är du intresserad av att vara med ? Ta kontakt med Lasse Karlsson tel 070-644 52 32 så får du veta mer.

Höstens Cafékvällar

Under hösten planeras fyra Cafékvällar. Den 1 oktober kommer Johan Wiberg och berättar om äventyret när han och sonen Jonathan åkter skidor till Nordpolen. Den 15/10 får vi besök av Rasmus Axelsson som berättar om kulturhistoriskt intressanta hus i Tångeråsa med omnejd. Den 29 oktober kommer Johan Hellman och berättar om sin färd genom Afrika. Vi återkommer med programmet för den 19 november. Kostnad 60:- inklusive fika. VÄLKOMNA!

Tångeråsadagen 2015

Nu har även årets Tångeråsadag gått till historien. Det blev till slut en riktigt trevlig dag med många besökare, uppskattade attraktioner och även söndagsvädret var till slut på vår sida – men natten innan var ingen kul upplevelse! Ett stort TACK till alla er som på något sätt bidrog till att göra Tångeråsadagen till den lyckade dag det blev!  Styrelsen.


Lite historik

Socknen har en vacker belägenhet, i anseende till de omväxlande löv-och barrskogarna, och av särdeles intagande natur är i synnerhet trakten omkring Trystorp.Omgiven av smärre, dels med barr och dels med lövträd beväxta höjder, samt å ena sidan begränsad av Logsjön,erbjuder den ögat en angenäm anblick.Västra delen av socknen däremot är av annan karaktär, bestående till större av stora mossar, varifrån all växtlighet synes hava flyktat,har den inga naturskönheter att förete.”

Citat ur lantmäteriauscultant Hampus Wetterströms beskrivning av Tångeråsa socken år 1845. Hela beskrivningen är återgiven i vänstermenyn.