Hitta aktivitet

aug4
Arbetskvällar under sommaren

Välkomna till Tångeråsagården, tisdagskvällar kl. 18.00! Då hjälps vi åt att fixa olika saker som behöver göras samt umgås över en kopp kaffe.
Till aktivitet


aug6
Sensommaröppet i Tångeråsa på torsdag och söndag

Öppet i kyrka och café kl. 13.00 - 17.00. Värdar finns på plats som visar kyrkan och i caféet serveras kaffe och hembakat bröd. Välkomna!
Till aktivitet


aug9
Sensommaröppet i Tångeråsa på torsdag och söndag

Öppet i kyrka och café kl. 13.00 - 17.00. Värdar finns på plats som visar kyrkan och i caféet serveras kaffe och hembakat bröd. Välkomna!
Till aktivitetFilmkvällar i Tångeråsagården

Vårens filmkvällar är över. Är du intresserad av att vara med till hösten? Ta kontakt med Lasse Karlsson tel 070-644 52 32 så får du veta mer.

Välkommen till Tångeråsa i sommar!

Under de senaste fyra åren har vi satsat på ”Sommaröppet i Tångeråsa”.  2015 startar öppethållandet på söndag den 3 maj. Fram till den 5 juli kommer vi att ha öppet i kyrka och café, på torsdagar och söndagar, mellan klockan 13.00 – 17.00. I kyrkan finns värdar på plats som visar kyrkan och i Tångeråsagården serveras kaffe med hembakat bröd.

Under perioden 6 – 26 juli kommer vi att ha ”Juliöppet”, vilket innebär att vi har öppet varje dag mellan klockan 13.00 – 17.00. Undantag lördag den 11, 18 och 25 juli då vi har förlängt öppethållande fram till klockan 18.00, då det kommer att firas musikgudstjänst alt. helgmålsbön i kyrkan. I likhet med tidigare kommer det att vara öppet i kyrka och bygdemuseum, café, hantverksbutik samt bjudas på ett flertal olika aktiviteter. Exempelvis är torsdagarna Barnensdag med gammaldagsskola, djuraktiviteter mm. Se mer i kommande programblad.

Under tiden 30 juli till 16 augusti återgår vi till att ha öppet i kyrka och café på söndagar och torsdagar mellan 13.00 och 17.00. Sommarsäsongen avslutas med Tångeråsadagen som i år går av stapeln söndag den 6 september.

Har ni frågor eller önskar ni besöka Tångeråsa vid något annat tillfälle så kan ni höra av er till Ann-Britt Hedman Karlsson, samordnare för Sommaröppet. Telefon: 0582-710 23, 070-391 48 13. E-post: [email protected]

VÄLKOMNA!


Välkommen till Tångeråsa och Tångeråsa bygdeförening

Ni hittar uppgifter om Tångeråsa och om bygdeföreningen under olika rubriker här på hemsidan.


Lite historik

Socknen har en vacker belägenhet, i anseende till de omväxlande löv-och barrskogarna, och av särdeles intagande natur är i synnerhet trakten omkring Trystorp.Omgiven av smärre, dels med barr och dels med lövträd beväxta höjder, samt å ena sidan begränsad av Logsjön,erbjuder den ögat en angenäm anblick.Västra delen av socknen däremot är av annan karaktär, bestående till större av stora mossar, varifrån all växtlighet synes hava flyktat,har den inga naturskönheter att förete.”

Citat ur lantmäteriauscultant Hampus Wetterströms beskrivning av Tångeråsa socken år 1845. Hela beskrivningen är återgiven i vänstermenyn.