Hitta aktivitet

Nov29
Adventsgudstjänst i Tångeråsa kyrka

18.00 adventsgudstjänst. Präst; Ronny Ericson. Dal Segnokören medverkar. Efetr gudstjänsten bjuder syföreningen på kyrkkaffe. Välkomna!
Till aktivitet


Nov29
Adventskaffe i Tångeråsagården

Efter adventsgudstjänsten bjuder Tångeråsa kyrkliga syförening på kyrkkaffe i Tångeråsagården. Varmt välkomna!
Till aktivitet


Dec3
Arbetskväll i Tångeråsagården, start 18.00

Vi som har möjlighet träffas och hjälps åt att fixa det som behöver göras inför Julmarknaden på Trystorp. Kaffebryggaren står på. Välkomna!
Till aktivitetFilmkvällar i Tångeråsagården

Den 13 oktober kl. 18.30 startar höstens filmkvällar. Är du intresserad av att vara med på tisdagskvällarnas visningar ? Ta kontakt med Lasse Karlsson tel 070-644 52 32 så får du veta mer.

Höstens Cafékvällar

Under hösten planeras fyra Cafékvällar. Den 1 oktober kommer Johan Wiberg och berättar om äventyret när han och sonen Jonathan åkter skidor till Nordpolen. Den 15/10 får vi besök av Rasmus Axelsson som berättar om kulturhistoriskt intressanta hus i Tångeråsa med omnejd. Den 29 oktober kommer Johan Hellman och berättar om sin färd genom Afrika. Höstens Cafékvällar avslutas den 19 november då vi får besök av Lasse Hellstrand som berättar minnen från KFUM:s scoutläger vid Trystorp. Kostnad 60:- inklusive fika. VÄLKOMNA!

Besök Tångeråsa

Välkommen till Tångeråsa. Här finns en unik träkyrka från 1290, ett välbevarat sockencentrum från andra halvan av 1800-talet, där ni även finner ett  bygdemuséum med  skolmuséum, lägenhet från 1940-talet,  samlingar från Tångeds IF mm. Här finns närheten till naturen med tre olika naturreservat, Trystorps ekäng, Skagershultsmossen och Fiskartorpets naturreservat. Ni kan även vandra på pilgrimsleden Munkastigen, cykla på MTB leder, koppla av och njuta av  lugnet och stillheten här ute. Självklart är ni även välkomna att ta del av de olika aktiviteter som ordnas ex. Sommaröppet, Tångeråsadagen, Cafékvällar, Julmarknad mm. Exakt vad som är på gång hittar ni  här på vår hemsida.

Är ni en större eller mindre grupp som vill besöka oss så finns bl.a. möjlighet att få särskild guidning av kyrkan och om ni vill kan det kombineras med andra aktiviteter ex. fika i Tångeråsagården. Guidning av kyrkan bokas antingen genom pastorsexp. i Edsberg, telefon 0585-82192 eller via Tångeråsa bygdeförening, telefon 0582-71023, 070-3914813. Bygdeföreningen  står för kaffeserveringen och erbjuder bl.a.  kaffe med hembakat kaffebröd alternativt kaffe och smörgås.

Välkomna!


Tångeråsadagen 2015

Nu har även årets Tångeråsadag gått till historien. Det blev till slut en riktigt trevlig dag med många besökare, uppskattade attraktioner och även söndagsvädret var till slut på vår sida – men natten innan var ingen kul upplevelse! Ett stort TACK till alla er som på något sätt bidrog till att göra Tångeråsadagen till den lyckade dag det blev!  Styrelsen.


Lite historik

Socknen har en vacker belägenhet, i anseende till de omväxlande löv-och barrskogarna, och av särdeles intagande natur är i synnerhet trakten omkring Trystorp.Omgiven av smärre, dels med barr och dels med lövträd beväxta höjder, samt å ena sidan begränsad av Logsjön,erbjuder den ögat en angenäm anblick.Västra delen av socknen däremot är av annan karaktär, bestående till större av stora mossar, varifrån all växtlighet synes hava flyktat,har den inga naturskönheter att förete.”

Citat ur lantmäteriauscultant Hampus Wetterströms beskrivning av Tångeråsa socken år 1845. Hela beskrivningen är återgiven i vänstermenyn.