Själevads Hembygdsförening

Vårstädning

Nu är det dags för den årliga vårstädningen.
Vi samlas på Hembygdsgården onsdagen 27 maj kl 10.00.
Medtag gärna kratta eller andra städverktyg.
Det serveras en lättare lunch.

DSC00799Fotograf: DSC00799

 


Vedhantering

Nu är vedgubbarna igång igen

 


Årsmöte

Årsmötet hölls den 24:e mars i Själevads Församlingshem. Ordförande Liselotte Hälldahl hälsade alla hjärtligt välkomna. Först på programmet informerade Lars-Gunnar Lundström om projekt Forsån, som innebär att göra bevarandeåtgärder vid Forså kvarn samt utveckla området i och omkring Forså kvarn för att underlätta och utöka arrangemangsmöjligheterna. Därefter inleddes årsmötet med parentation över de medlemmar som gått bort under året. Till att leda årsmötesförhandlingarna valdes Elov Andersson som med sedvanlig bravur lotsade förhandlingarna i mål. Den ekonomiska berättelsen och verksamhetsberättelsen föredrogs och mötet gav styrelsen ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2014. Den nya styrelsen fick följande utseende Liselotte Hälldahl omvaldes som ordförande, övriga styrelseledamöter är Hans-Erik Körning, Steffen Johansson, Björn Sundström, Lars-Gunnar Lundström, Birgitta Brodin, Ivar Svensson och suppleanter är Holger Näsström, Christina Moraeus, Tommy Eriksson, Gösta Lindström, Nils-Erik Forsman. Ordförande Liselotte Hälldahl avtackade avgående styrelseledamöterna Hardy Kjellgren och Ulla Berglund samt avgående valberedning Sten-Ola Viklund och Roland Norgren. Under kaffet berättade Christer Gelfgren om projekt Pilgrim inom Själevads Församling.

Avtackning av avgående styrelseledamöterna Hardy Kjellgren och Ulla Berglund samt avgående valberedning Sten-Ola Viklund och Roland Norgren.

 


Årsmöte

Årsmöte i Själevads Hembygdsförening den 24 mars 2015

Kl: 19.00 i Församlingshemmet Själevad

Vi bjuder på fika samt sedvanliga årsmötes förhandlingar.

Lars-Gunnar Lundström informerar om Projekt Forsån.

Nya som gamla medlemmar hälsas välkomna!

Styrelsen


Julmarknad

Ett varmt tack till alla som medverkade och till alla som besökte vår julmarknad. Vilken succé det blev, fantastiskt väder, mycket folk och en härlig stämning. Vi kan nog redan nu lova att Julmarknaden återkommer samma helg nästa år.

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR önskar Själevads Hembygdsförening.

 


Julmarknad lördagen den 29:e november

Foto; Kurt Göran Oberg

       Julmarknad på Själevads Hembygdsgård.

                Lördagen 29 november Kl 12-16

  • Marknadsbord på Rundlogen.
  • Kaffe i Komnäsgården,underhållning kl 13 o 15.
  • Korv i grillkåtan.
  • Försäljning av tunnbröd och hällakakor.
  • Vårrullar i Bagarstugan.
  • Titta in i Torpköket och besök smeden i Smedjan.
  • Tomten tar emot önskelistor.

   Varmt välkomna till vår vackra Hembygdsgård.

 


Efter sommar kommer höst

Efter sommaren följer annat smått och gott på vår hembygdsgård. Två grupper från klass två i Själevad har kommit på besök och vi har fått berätta för dem, om de människor som bott på gården och hur livet då levdes. Sedan följde förstås också guidning runt huset och därefter en titt på torpköket från Hampnäs och museidelen därifrån. Trevliga besök för oss och förhoppningsvis även för elever och lärare.

Under hösten är det en hel del som ska åtgärdas inför vintern, och vi är nu mitt uppe i dessa bestyr. Här finns ett härligt gäng, som bjuder till det bästa av sig själva och för vår hembygdsgård, som vi förstås vill, att även du ska känna starkt för och värna om. Gården sjuder av verksamhet och kreativitet, och nu syns även från vägen att gården lever. Flera granar, som tidigare skymt sikten från vägen, har huggits bort. Nu syns hembygdsgården betydligt bättre, och från hembygdsgården har vi fått en vidunderlig utsikt ner mot Själevadsfjärden. Kom gärna och hälsa på, när du ser att vi är där, så kan du också se. Du är så välkommen.

Lördagen den 29 november har vi julmarknad på Själevads hembygdsgård. Anteckna redan nu detta på agendan. Vi kommer att ha en hel del att bjuda på, om detta får du snart veta mera. Var välkommen, kära du!