Populär studiecirkel!

Eva Lagerstedt

Fotograf: Eva Lagerstedt

Det populära stickcaféet har utvecklats till ett lärcenter för ortens stickintresserade. Det är stickning i huvudsak som gäller när deltagarna träffas för att samla in mönster och tips på olika alster. Fler foton från senaste sammankomsten kommer.

Folkmängden ökar!

I dagens HN redovisas befolkningsstatistik för Varbergs kommun. Himledalens kommun ökar med 93 personer, motsvarande 2,5 %. Vi undrar nu vad kommunens egna prognoser säger om befolkningsutvecklingen utanför den förtätade delen av kommunen. I ett gammalt klipp under veckans klipp här till höger kan statistiken jämföras med den från 1950.


Gödestadlaget tar in!

Varbergs Hembygdskrets frågesport genomförde tredje omgången i Rolfstorp den 15 februari. Inför fjärde och sista omgången har nu Gödestad laget goda chanser att klara sig från sista platsen bland de tio föreningar som tävlar. De tävlande i Gödestad laget var Evy Andersson, Rolf Svensson, Lennart Högh, Kjell Bengtsson och Nils-Roger Ljungfalk.
Se frågor och resultat på kretsens hemsida.


After Work – musikquizz 13 februari!

Temat för kvällen var ”Svensktoppen 1970-2000″. Håkan hade satt ihop ett digert frågepaket kring hits och mindre kända hits från Svensktoppen under flera årtionden. Drygt 20 personer deltog i månadens träff.


Kallelse och inbjudan till årsmöte 4 mars

Kallelse och inbjudan till årsmöte med Gödestads Hembygdsförening 4 mars 2015.


Möte om Byggemenskaper

Ett sätt att bygga gemensamt för att hålla nere produktionskostnaderna är att bilda en Byggemenskap. Information om detta i Valinge församlingshem den 11 februari kl. 19.00.
Inbjudan


Gödestad 4H, aktiviteter för våra barn och ungdomar!

Här på hemsidan finns 4H-klubbens planeringskalender för våren 2015. Klubben är alltid öppen för nya medlemmar från 7 år.
Klicka här och kom till klubbens sida för att hitta kalendern.


Fullt av idéer vid planeringsdagen!

Söndagsmiddag med planering 1 februari lockade nära 50 personer till Gamla skolan. Först blev det pannbiff med potatismos som avslutades med glass och chokladsås. Resten av eftermiddagen ägnades till verksamhets- och utvecklingsplanering. Dokumentation och bilder från dagen!


Veckans bild och tidningsurklipp!

Nu publiceras varje vecka, Veckans bild samt Veckans tidningsurklipp. Klicka bara i rutorna här till höger och kom direkt till bilden eller klippet. Skicka gärna in bidrag till Veckans bild. /kj


Studieverksamhet i Gamla skolan!

Kenneth Johansson

Fotograf: Kenneth Johansson

Varje onsdag förmiddag träffas ett gäng i studiecirkelform i Gamla skolan och studerar Hembygdsföreningens arkiv. En gång i månaden samlas 10-15 personer i en cirkel kring sticka, virka och sy.
På bilden ses några av deltagarna i fullt arbete med att montera foton och identifiera motiv och personer.

Läs mer »