Utställning och guidad cykeltur

I söndags startade Birgerutställningen i Gödestads kyrka. Den presenterar Birger Svenssons knappa 20 första levnadsår i Båtsberg och Gödestad. Förskolebarn från Ekebo förskola viar cykelsteckningar och en ”pimpad” cykel. I kyrkan visas även konfirmationsminnen. Kyrkan är öppen till och med den 3 juli varje dag mellan 13 och 17. Läs mer »

Hurtigt startfält vid premiären för ”Bakrusloppet” .

Halv nio midsommardags morgon började deltagarna till första upplagan av motionsloppet att samlas. Två klasser, löpning och promenad. Sex deltagare hade anmält sig i löparklassen och skulle ta sig runt tre varv den krävande banan. Resten promenerade runt två-tre varv beroende av ork och lust. I och med loppet är andra dagen i Birgerveckan avverkad.

Birgerveckan inledd med stor midsommarbuffé!

Invigningstal för ”Birgerplatsen” utanför gamla skolan inledde Birgerveckan på midsommarafton. Ceremonien avslutades med att täcka av platsen första verk, en cykelskulptur som Gödestad 4H har skapat. Sedan fortsatte festligheterna på fotbollsplanen vid Ekarevägen med en lunch för drygt 100 gäster.Fin inramning på inledningen av veckan som pågår till den 2 juli. Se reportage och bildgalleri.

Vi går in i Birgerveckan!

Många människor är involverade i förberedelser för Birgerveckan. Kyrkoruinen hålls som vanligt välansad, motionsspåren prepareras, utställningar arrangeras, tält reses m.m. Utställningen i kyrkan mellan 26 juni-3 juli ger ett smakprov på de samlingar som finns i våra arkiv. Se smakprov under veckans bild information om bilden finns i utställningen.

Temperaturen stiger på Birgerveckan och Monarkleden!

Det ser redan ut att bli en välbesökt start på Birgerveckan i och med buffén på midsommarafton. Förberedelserna pågår för fullt, en massa kontakter med massmedia, Turistinformationen i Varberg, Cycleurope (Monark), alla är intresserade av arrangemangen kring Birgerveckan. Följ med i massmedia framöver.

Midsommarafton inleder Birgerveckan!

Det är redan bäddat för en midsommar med härlig buffé, midsommarstång, dans och lekar och många barn. Anmälningarna har börjat strömma in och redan är det drygt 60 personer som anmält sig varav hälften barn! Anmälan kan göras här.

Sommaren kom på Getterön!

Vi fick uppleva hur sommaren kom smygande med stigande temperatur och en mulen himmel övergående i solsken, på Getterön, under årets vandring. Nära 20 personer i alla åldrar deltog i promenaden runt udden på Getteröns 5:e vik. Se bilder.

Vi utforskar Getterön 5:e vik den 22 maj!

En vandring runt Getteröns yttersta udde inbjuds till på söndag den 22 maj. Ta med lite fika och sätt på bra promenadskor, kanske en regnjacka till hands. Vi träffas vid Gamla skolan för samåkning 09.00 eller direkt vid 5:e vik kl. 09.15.

Stickning, Bonadsmålning, Afterwork och Fågelskådning

För ett par veckor sedan hade Stickcaféet sista träffen före sommaren. Fyra tillfällen efter nyår har deltagarna träffats i Gamla skolan för att sticka, utbyta idéer och mönster samt inte minst, fika. Gänget hälsar även nya deltagare när verksamheten drar igång igen sista onsdagen i september.
I veckan kallade Hallands hembygdsförening till en träff på Hallands konstmuseum för att visa bonadsmålningar.
Eva Lagerstedt deltar från Gödestads Hembygdsförening i ett bonadsmålningsprojekt som ingår i Hembygdsrörelsens 100-års jubileum. Varje deltagare målar motiv från bygden på en duk motsvarande 60×80 cm. Alla dukarna ska sedan monteras ihop till en lång bonadsmålning och presenteras runt om i Halland, 7 augusti vid Bexellsstugan i Varberg.
Den ska även visas på Skansen i samband med 100-års firandet, sista helgen i augusti.

Säsongsavslutningen på Afterwork drog 17 personer. Håkan hade skapat ett musikquizz med som vanligt ”lätta” frågor som i hans frånvaro Nicklas presenterade på ett förtjänstfullt sätt.
I en tidig småkall lördagmorgon den 14 maj var vi några som med spänt intresse lyssnade på Anders Anderssons presentation av dom olika fåglarna i skogen. Ett 20-tal olika fåglar kunde vi höra bland trädtopparna. En spännande aktivitet som förhoppningsvis återkommer.

 

Säsongsfinal på Afterwork!

På fredag 13 maj blir det säsongsfinal Afterwork med återigen ett musikquizz från Håkan. 18.00-20.00 i Gamla skolan.  Välkomna!