Gödestad laget återhämtade sig!

I andra frågesportomgången som arrangerades i Grimetons bygdegård vaknade Gödestad laget till liv och började klättra i poängligan. Läs mera på kretsens hemsida.


Skinkmacka är beställd!

November månads After Work med musikquizz hade temat ”Västkusten från till söder”. Det blev många olika frågeställningar kring de tolv låtarna som Håkan presenterade. December månads fredagssamling bestämdes till den 19 december med tema jul och en skinkmacka. Mer information om detta kommer.


Resa genom tiden med Björn Johansson

30-talet besökare mötte upp när Björn Johansson från Varberg visade foton i Gamla skolan. Han visade miljöer från tidigt 1900-tal fram till idag på en resa som startade i Gödestad över Hunnestad och Träslöv, de olika stadsdelarna i Varberg, Klastorp och tillbaka till Gödestad. Läs mera och se foton.


Gamla filmer till DVD

Finns intresse att föra över gamla filmer till DVD. Många har gamla super 8 filmer hemma i byrålådan som kan få en chans att bättre bevaras för eftervärlden. Hembygdsföreningen har fått ett erbjudande för sig och sina medlemmar. Anmäl intresse!


Varbergsbilder av Björn Johansson

10 november kl. 19.00 inbjuds till bildvisning i Gamla skolan i Gödestad. Björn Johansson visar foton från bl.a. Gödestad och Varberg. Entré, 20 kronor.


Frågesporten har startat!

Gödestad-laget har nu lagt premiärnerverna bakom sig och är revanschsugna inför omgång två som arrangeras i Grimetons bygdegård den 16 november. Läs allt om frågesporten på Varbergs Hembygdskrets hemsida.


Start med arkivarbete!

I andra halvan börjar arbetet med vår kulturhistoria i museet och arkivet, båda lokaliserade i Gamla skolan. Finns det intresse att delta i arbetet, meddela någon av oss i styrelsen.

 


Arrangemang i Grimetons bygdegård

Se film, dansa, lös melodikryss! Allt detta inbjuds till i Grimetons bygdegård. Flera av arrangemangen arrangeras tillsammans av Grimetons bygdegårdsförening och Grimetons Hembygdsförening. Se programmet i bygdegårdens kalender.


Det händer mycket….

I veckan blåses in fiber till de flesta fastigheterna kring Ekarevägen och Källebergsvägen. Nu är det bara Ljungstorp kvar där det planeras att grävas nästa år. Stigarna på Källeberg är färdigflisade vilket gör dom användbara större delen av året. Hur gör vi Gödestad ännu mera trivsamt att bo i?


Varbergs Landsbygdsråd börjar sitt andra verksamhetsår

En verksamhetsplan innehållande arbete med utveckling för hela Varbergs Kommun diskuteras nu i det nyvalda rådet. Vägarnas standard med inriktning på säkerhet och underhåll kommer fortsatt att diskuteras.

Läs mer »