Start med arkivarbete!

I andra halvan börjar arbetet med vår kulturhistoria i museet och arkivet, båda lokaliserade i Gamla skolan. Finns det intresse att delta i arbetet, meddela någon av oss i styrelsen.

 


Varbergsbilder av Björn Johansson

10 november kl. 19.00 inbjuds till bildvisning i Gamla skolan i Gödestad. Björn Johansson visar foton från bl.a. Gödestad och Varberg. Entré, 20 kronor.


Arrangemang i Grimetons bygdegård

Se film, dansa, lös melodikryss! Allt detta inbjuds till i Grimetons bygdegård. Flera av arrangemangen arrangeras tillsammans av Grimetons bygdegårdsförening och Grimetons Hembygdsförening. Se programmet i bygdegårdens kalender.


Det händer mycket….

I veckan blåses in fiber till de flesta fastigheterna kring Ekarevägen och Källebergsvägen. Nu är det bara Ljungstorp kvar där det planeras att grävas nästa år. Stigarna på Källeberg är färdigflisade vilket gör dom användbara större delen av året. Hur gör vi Gödestad ännu mera trivsamt att bo i?


Varbergs Landsbygdsråd börjar sitt andra verksamhetsår

En verksamhetsplan innehållande arbete med utveckling för hela Varbergs Kommun diskuteras nu i det nyvalda rådet. Vägarnas standard med inriktning på säkerhet och underhåll kommer fortsatt att diskuteras.

Läs mer »


After work på fredag 10 oktober

Kom som du är, ensam, parvis eller hela familjen. Prata en stund, lyssna på någon som berättar eller delta i ett musikquiz. Vi vet aldrig riktigt vad som händer! Gamla skolan i Gödestad 18-20 på fredag. 20 kronor/st, barn fritt! Ta gärna med något att förtära.


Gödestad 4H finns på vår hemsida!

Nu finns Gödestad 4H på vår hemsida med en alldeles egen sida där bl.a. en mötesplanering finns. Besök deras sida!


Gödestad deltar i frågesporten!

Sedan många år tillbaka deltar Gödestad med lag i Varbergs Hembygdskrets frågesport. Under höst och vinter tävlas det i fyra omgångar, tio föreningar deltar med fem
lagmedlemmar vardera. Under kvällen finns även tre publikfrågor att svara på. Mer om tävlingen på kretsens hemsida.


Tack alla besökare!

Gödestads kyrkruin och den gamla kyrkogården besöks av många vilket den gästbok som finns, vår och sommar vid entrén, vittnar om. Tack alla ni besökare! Nu är några döda träd nedsågade och väntar på att bortforslas när marken bär till vintern. Vi ser fram emot en vår igen då hela kyrkogården är full av vårlök, pärlhyacinter m.m.


Promenadstigar beläggs med flis på Källeberg.

Nu är arbetet i full gång med att flisa material från vårens röjning på Källeberg. Det återförs till naturen och blir till underlag för en fin promenadslinga på berget och runt Ekarevägen. Här är det Rolf och Kjell som provgår stigen.