Julpyssla tillsammans den 6 december

Finns anmält intresse fixar vi till i Gamla skolan med lite julstämning för att träffas och kunna göra julpyssel söndagen den 6 december mellan 14.00 – 16.00. Se inbjudan och anmälningssätt i: Julpyssel.


Grimeton på After Work besök

Grimetons Hembygdsförening var inbjudna till After Work och musikquiz fredagen den 13 november. Det blev en trevlig kväll för de totalt 30 personer som först bjöds på bröd och sallad. Kvällen avslutades med ännu ett av Håkans populära och ”lätta” quiz. Temat för kvällen ”detta borde jag kunna” bidrog till mycket letande i minnet. Reportage och foto!


Fotobokcirkel avslutad

Tre kvällar i oktober har deltagarna i studiecirkeln ”Fotobok på nätet” träffats för att få instruktioner, tips och idéer av Eva Lagerstedt. Att göra en fotobok av sina digitala bilder är ett bra sätt att presentera sin semesterresa, 50-årskalas, fjällvandring eller annan händelse på.


Avslutning studiecirklar

Eva LagerstedtFotograf: Eva Lagerstedt I veckan avslutas studiecirklarna i vardagsanvändning av datorer och läsplattor. Magnus Ohlson och Kenneth Johansson har lett varsin cirkel som träffats vid tre tillfällen. Skicka och svara på mejl, kopiera till mappar och söka på internet är exempel på vad deltagarna har arbetat med.

 


Månadens After work, 9 oktober

25 personer deltog i månadens AW där ”Sivert och flickorna” tog hem första inteckningen i det nyuppsatta vandringspriset. Missa inte nästa quiz, den 13 november, då Grimetons Hembygdsförening är inbjudna. Då bjuder vi på en enkel sallad, bröd och en kaka.


Stort intresse för cirklar kring vardagsanvändning av datorer m.m.

Denna veckan kör vi igång tre studiecirklar. Två cirklar kring vardagsanvändning av dator, läsplatta och smartphone. Ytterligare en cirkel kommer att göra fotoböcker via internet. Ökad användning av internettjänster i vardagen bidrar till att allt fler vill lära sig de mest användbara tjänsterna. De lite mer erfarna ser också en möjlighet att kunna få tips om hur arbetet kan förenklas. I november genomförs en cirkel om att arbeta med föreningens hemsida och tips på andra hemsidor för privat användning.


Poängpromenad på Galgberget!

Perfekt väder på Galgberget lockade dit 40 deltagare till föreningens poängpromenad som arrangerades lördag eftermiddag. Mer från arrangemanget finns här!


Stickcafé den 23 september

Är du intresserad av att sticka, virka, brodera eller något annat handarbete? Kom då till Gödestads gamla skola onsdagen den 23 september kl.19.00. Vi träffas, arbetar och utbyter idéer med varandra. För 20 kronor får du också en fika under kvällen .


Cykel – och mopedskulptur

Gödestads 4H samlar under hösten och vintern in gamla cykel -och mopeddelar till en skulptur. I mars, april börjar skapandet av konstverket som kommer att avtäckas i samband med invigningen av Birgerveckan midsommarafton 2016.
Ta kontakt med någon i 4H för att lämna bidrag, kontaktuppgifter finns här!


After work med musikquiz

Fredag den 11 september startar höstens after work med ett musikquiz. Alla är välkomna, ta med egen förtäring och 20 kronor till entré, fri entré för barn. Kl. 18.00 – 20.00 i Gamla skolan.