40 personer på After work med julquizz, gröt och skinkmacka!

Bara några dagar före jul arrangerades årets sista After work. Kvällen inleddes med julgröt och en skinkmacka innan det var dags för tävlingsmomentet. Håkan hade dagen till ära sytt ihop ett julquizz med varierad svårighetsgrad. Kvällen blev en lyckad inledning på julfirandet med god stämning bland alla deltagare.
Se bilder!


Glöggpromenad!

20 personer mötte upp till söndagens promenad på Galgberget. Förmiddagen avslutades i Gamla skolan med glögg och pepparkakor. Läs mer och se foto!
På onsdag är det dags igen för arkivarbete kl. 09.00-12.00. Vi går igenom arkiven och arkiverar i fastighetsordning.


Julspurt i föreningen!

Glöggpromenad, julquizz med skinkmacka samt avslutningsvis, annandagspromenad. En stark avslutning på ännu ett aktivt år i föreningen. Koppla av en stund i julstöket för att komma bort från jultankarna. Välkomna till våra aktiviteter! Läs inbjudan!


Arkiven öppnas!

Onsdagar förmiddag med start kl. 9 är det öppet för alla som har tid och lust att gå igenom foton m.m. i Hembygdsföreningens arkiv i Gamla skolan. Det gäller att känna människor på foton och kanske kunna berätta någon anekdot. Syftet är att enklare kunna visa och hitta i arkivet.


Styrelsen berättar…

Styrelsen kunde vid senaste mötet konstatera att medlemsantalet i föreningen återigen har ökat. Från 168 till 180 innebär återigen ett rekord i föreningens historia! Samtidigt kan vi blicka tillbaka på ett händelserikt 2014. Om ett par veckor kommer information i brevlådorna med presentation av aktiviteterna i december månad.


Gödestad laget återhämtade sig!

I andra frågesportomgången som arrangerades i Grimetons bygdegård vaknade Gödestad laget till liv och började klättra i poängligan. Läs mera på kretsens hemsida.


Skinkmacka är beställd!

November månads After Work med musikquizz hade temat ”Västkusten från till söder”. Det blev många olika frågeställningar kring de tolv låtarna som Håkan presenterade. December månads fredagssamling bestämdes till den 19 december med tema jul och en skinkmacka. Mer information om detta kommer.


Resa genom tiden med Björn Johansson

30-talet besökare mötte upp när Björn Johansson från Varberg visade foton i Gamla skolan. Han visade miljöer från tidigt 1900-tal fram till idag på en resa som startade i Gödestad över Hunnestad och Träslöv, de olika stadsdelarna i Varberg, Klastorp och tillbaka till Gödestad. Läs mera och se foton.


Gamla filmer till DVD

Finns intresse att föra över gamla filmer till DVD. Många har gamla super 8 filmer hemma i byrålådan som kan få en chans att bättre bevaras för eftervärlden. Hembygdsföreningen har fått ett erbjudande för sig och sina medlemmar. Anmäl intresse!


Varbergsbilder av Björn Johansson

10 november kl. 19.00 inbjuds till bildvisning i Gamla skolan i Gödestad. Björn Johansson visar foton från bl.a. Gödestad och Varberg. Entré, 20 kronor.