Majning i vårsol!

I en flödande vårsol strålade 30-talet ”majare” samman i kyrkoruinen årets första majdag. Lite fika, barnspring och småprat, allt som behövs för en lyckad majning. Text och foto.

Det våras för plantorna!

I ordets rätta bemärkelse kan man säga att det våras för plantorna! Dagen före snöar det och när det är dags för ”plantafton” så är det vår i luften! 30-talet personer såg till att det blev plantbyte av olika slag vid årets arrangemang vid Gamla skolan. Se foton.

Stöd Birgerveckan och Monarkleden med en 100-lapp!

Gräsrotsfinansiering eller crowdfunding kallas det när projekt stöds i form av frivilliga insatser. I Agnbäck, Kungsäter, träffades ett 20-tal personer för att gå igenom sommarens stora satsning, Birgerveckan. Då redogjordes för 100-lappen och programmet för hela veckan. Den stora finalen blir den 2 juli då cykelleden från Varberg till Agnbäck invigs. Invigningen är ett samarrangemang mellan i första hand Kungsäter-Gunnarsjö bygdelag och Gödestads Hembygdsförening.
Läs om hela arrangemanget på godestad.se

Intensiv period inleds med besök i Agnbäck, Kungsäter

Nu laddar vi inför Birgerveckan i Gödestad. Se på hemsidan om arrangemanget och Monarkleden. Det kan behövas en hel del funktionärer vid vissa av arrangemangen. Alla som är intresserade av någon uppgift inbjuds till Agnbäck nu på söndag den 24 april för mer information. Se programutbudet i april och maj här.

Vårröjning på gamla kyrkogården och vid kyrkoruinen.

Nästan 20 personer mötte upp till årets vårröjning. Det gick snabbt och enkelt att få bort vissna löv och nedfallna grenar. Nu har vårblommorna fått lite mer luft, härnäst på tur står pärlhyacinten som vi väntar snart ska blomma. Tack alla ni som deltog, väl värda korven som serverades till avslutning. Foton från kvällen

 

Birgerveckan planeras för fullt!

Birgerveckan startar med en rivstart på midsommarafton! Invigning av Cykelskulpturen som 4H:arna har skapat. En stor midsommarbuffé. Eftermiddagen avslutas vid 15-tiden och då har vi hunnit med dans och lekar kring midsommarstången. Läs mer om programmet på godestad.se Sidan uppdateras hela tiden med mer information.

Öppet Hus i gamla skolan 5 april

Premiärkvällen för Öppet Hus i Gamla skolan lockade i alla fall 4 personer. Den första tisdagen i varje månad kommer skolan att vara öppen mellan 18-20. Nästa tillfälle blir den 3 maj.

Fullt hus i Grimetons bygdegård när Daniel Alling kom!

Daniel Alling drog 170 personer till Grimetons bygdegård, annandag påsk. Han berättade om sina år på Sveriges radio som i huvudsak utrikeskorrespondent. Läs mer på bygdegårdens hemsida.

 

77 personer trotsade regndiset.

Påskpromenaden på långfredagen hade mycket i övrigt att önska vädermässigt, ändå var det en hel som bestämde sig för att promenera den traditionella frågerundan. 4H hade snickrat ihop kluriga frågor, både för vuxna och barn och svarade även för sekretariatet.
Start och mål var inne i Gamla skolan och det var riktigt skönt att efter promenaden kunna slå sig ner med en kopp kaffe och till det få en hembakad sockerkaka.
Utöver promenaden fanns det också chans att vinna på något av lotterierna som såldes.
Vinnare, frågor och bilder se här!

Harabäckens GK bjuder in juniorer!

Harabäckens Golfklubb bjuder in juniorer den 16 april för att prova på golf. Se inbjudan