Gödestads Hembygdsförening

Dokumentation av fastigheter i Bygdeband

I höst startar några grupper att dokumentera sina fastigheter med historiska dokument och foton i det digitala arkivet, Bygdeband. I samband med dokumentationen finns det även möjlighet att prova på ett släktforskningsprogram. Anmäl gärna intresse till hembygdsföreningen att dokumentera en fastighet. Vi arbetar i studiecirkelform och bör vara 3-5 personer i en grupp. I Gamla skolan har vi tillgång den mesta teknik som behövs.

Hembygdens dag 7 augusti vid Bexellska stugan i Varberg

Gödestads Hembygdsförening deltog vid Varbergs Hembygdskrets firande av hembygdsrörelsens 100-års jubileum vid Bexellska stugan. Det var ett bra tillfälle att kunna visa upp och berätta om sin verksamhet för en större allmänhet. Se vidare reportage och bilder på Varbergskretsen hemsida.

Världsrekordförsök i bonadsmålning!

Gödestads Hembygdsförening bidrar med en målning i den nära 60 meter bonadsmålning som invigdes i Unnaryds Hembygdspark den 30 juli. Läs mer

Avslutande trekamp med Dominokubb, Kvadratkubb och Högkubb

Avslutningskvällen vid Nils Persgård fick vi se att ett kubbspel har många användningsområden. Tre olika grenar i en trekamp klarades av där det i den sista visade sig att med två kubbspel går det att bygga ett torn som mäter 230 cm. Som sig bör så avslutades kvällen med en kubbmatch. Tack alla ni, totalt ca 40 personer, som har deltagit i sommarens tre kvällar vid den gamla gården.

Andra segern på raken!

Vi gratulerar Old Star laget till ännu en seger vid Nils Persgård. Se bilder.

Old Star laget stod emot allt vid säsongens första grillkväll!

Första grillkvällen samlade drygt 30 personer vid Nils Persgård. Nio barn bland dessa såg till att liva upp stämningen, härligt att se tillväxt! Efter avslutad grillning kom kvällens regnskur som en naturlig paus innan kubbspelet tog vid. Det blev Old Starlaget och barnlaget som tog första respektive andra plats. Se foto

 

Grillkvällar vid Nils Persgård

Med början nu på onsdag träffas vi tre gånger vid Nils Persgård vid Simmens för att grilla och spela kubb. Ta med något att lägga på grillen. 13, 20 och 27 juli med start 18.00.

Vinnare av cyklar

Elisabeth Otterdahl, Magnus Sivertsson och Hilda Otterdahl heter vinnarna av Monarkcyklarna som lottades ut på 100-lapparna i samband med Birgerveckan.
Grattis till alla tre och ett stort tack till alla er andra som stött arrangemanget!

Veckans bild!

Missa inte denna veckans bild! Ett fantastisk foto tagit av Torsten Persson. Veckans bild 2016 v.27

Femårsjubileum för cykelfest på Gödesta’vis!

Tur med vädret som vanligt! Solen kom fram på kvällen och förgyllde tillvaron för alla som deltog på cykelfesten. Mer foto och text.