Startsida/Förstasida

Välkommen till Grannyra på Gödesta’vis 2 oktober!

En eftermiddag med möjlighet att lära känna grannarna bättre men också att ge synpunkter på saker som berör oss i vardagen, poängpromenad och kakkalas utlovas också. Grannyra på Gödesta’vis Läs mer »

Baka kakor till vår Grannyra på Gödesta’vis!

Söndagen den 2 oktober inbjuder vi till Grannyra på Gödesta’vis. Vi samlar in kakor från världens alla hörn till en stor kakfest. Anmäl gärna om du har någon favoritkaka. Se inbjudan här: Grannyra på Gödesta’vis

Gödestad tog emot i högsommarvärme!

Tisdagkväll 13 september besökte Lindberga Hembygdsförening oss i Gödestad. Det var en magisk kväll i 22 grader och en stor röd kvällssol under rundturen i Gödestad byar som sedan avslutades i Gödestads gamla skola. Läs mer och se bilder.

Kom och välkomna Lindberga Hembygdsförening!

Tisdag 13 september hälsar vi Lindberga Hembygdsförening välkomna till Gödestad. 18.30 samlas vi vid Gödestad gamla skola för en rundtur med guidning i bygden. Återsamling sker i gamla skolan en timma senare för bl.a. fika och bildspel. Välkomna alla, att ta emot vår gäster från Lindberga!

Cykelutlämning och Afterwork den 9 september

Vinnarna av cyklarna under Birgerveckan i somras fick idag hämta ut sina cyklar på Monark i Varberg. läs mer
På kvällen inbjöds det till fjärde säsongens första Afterwork i Gamla skolan. Läs mer om våra Afterwork kvällar.

 

Afterwork med musikquizz!

Fredagen 9 september är det premiär för höstomgångens Afterwork med quizz. I Gödestads gamla skola mellan 18 och 20. Välkomna!

Hembygdsrörelsen firade 100 år med två dagar på Skansen!

Kenneth JohanssonFotograf: Kenneth Johansson
Sveriges Hembygdsförening firar 2016 100-års jubileum. Den stora finalen på firandet ägde rum på Skansen i Stockholm den 27-28 augusti. Halland deltog med flera aktiviteter vid den gamla Oktorpsgården, flyttad från Slöinge till Skansen. Ett par bussar med hembygdsfolk samt några övriga tåg-och bilresenärer deltog i firandet från Halland. Se reportage och bilder på Varbergskretsens hemsida. 

 

Karin Dahlbergs musikvideo inspelad i Gödestads kyrkoruin!

Karin Dahlberg, välsjungande sopran från Varberg och känd i vida kretsar, har spelat in sin senaste musikvideo till stora delar i Gödestads kyrkoruin. Senast hördes hon på hemmaplan i samband med Varberg for peace konsert i går lördag 28 augusti vid fästningen.

Dokumentation av fastigheter i Bygdeband

I höst startar några grupper att dokumentera sina fastigheter med historiska dokument och foton i det digitala arkivet, Bygdeband. I samband med dokumentationen finns det även möjlighet att prova på ett släktforskningsprogram. Anmäl gärna intresse till hembygdsföreningen att dokumentera en fastighet. Vi arbetar i studiecirkelform och bör vara 3-5 personer i en grupp. I Gamla skolan har vi tillgång den mesta teknik som behövs.

Hembygdens dag 7 augusti vid Bexellska stugan i Varberg

Gödestads Hembygdsförening deltog vid Varbergs Hembygdskrets firande av hembygdsrörelsens 100-års jubileum vid Bexellska stugan. Det var ett bra tillfälle att kunna visa upp och berätta om sin verksamhet för en större allmänhet. Se vidare reportage och bilder på Varbergskretsen hemsida.