Sommaren kom på Getterön!

Vi fick uppleva hur sommaren kom smygande med stigande temperatur och en mulen himmel övergående i solsken, på Getterön, under årets vandring. Nära 20 personer i alla åldrar deltog i promenaden runt udden på Getteröns 5:e vik. Se bilder.

Vi utforskar Getterön 5:e vik den 22 maj!

En vandring runt Getteröns yttersta udde inbjuds till på söndag den 22 maj. Ta med lite fika och sätt på bra promenadskor, kanske en regnjacka till hands. Vi träffas vid Gamla skolan för samåkning 09.00 eller direkt vid 5:e vik kl. 09.15.

Stickning, Bonadsmålning, Afterwork och Fågelskådning

För ett par veckor sedan hade Stickcaféet sista träffen före sommaren. Fyra tillfällen efter nyår har deltagarna träffats i Gamla skolan för att sticka, utbyta idéer och mönster samt inte minst, fika. Gänget hälsar även nya deltagare när verksamheten drar igång igen sista onsdagen i september.
I veckan kallade Hallands hembygdsförening till en träff på Hallands konstmuseum för att visa bonadsmålningar.
Eva Lagerstedt deltar från Gödestads Hembygdsförening i ett bonadsmålningsprojekt som ingår i Hembygdsrörelsens 100-års jubileum. Varje deltagare målar motiv från bygden på en duk motsvarande 60×80 cm. Alla dukarna ska sedan monteras ihop till en lång bonadsmålning och presenteras runt om i Halland, 7 augusti vid Bexellsstugan i Varberg.
Den ska även visas på Skansen i samband med 100-års firandet, sista helgen i augusti.

Säsongsavslutningen på Afterwork drog 17 personer. Håkan hade skapat ett musikquizz med som vanligt ”lätta” frågor som i hans frånvaro Nicklas presenterade på ett förtjänstfullt sätt.
I en tidig småkall lördagmorgon den 14 maj var vi några som med spänt intresse lyssnade på Anders Anderssons presentation av dom olika fåglarna i skogen. Ett 20-tal olika fåglar kunde vi höra bland trädtopparna. En spännande aktivitet som förhoppningsvis återkommer.

 

Säsongsfinal på Afterwork!

På fredag 13 maj blir det säsongsfinal Afterwork med återigen ett musikquizz från Håkan. 18.00-20.00 i Gamla skolan.  Välkomna!

Fågelskådning lördag 14 maj

06.00 träffas vi hos Eva och Kenneth, Ljungstorp 19, laddade med en termos kaffe, macka och kanske en kikare.
Vi får följa med Anders Andersson, Hunnestad, upp på Galgberget för att ta reda på vilka fåglar som syns och hur dom låter.

Gökotta i Äskhults by, Förlanda

Vi var 11 personer från Gödestads hembygdsförening som tog oss till Äskhults by i Förlanda och STF Kungsbacka-Varbergs gökotta. Solen var riktigt generös med sin strålning likt alla vitsipporna i sin blomning, fortfarande en bit in i maj. Per Connelid från Hunnestad guidade oss under nära tre timmar i kulturlandskapet som fortfarande håller på att återskapas. Mer text och bilder

Majning i vårsol!

I en flödande vårsol strålade 30-talet ”majare” samman i kyrkoruinen årets första majdag. Lite fika, barnspring och småprat, allt som behövs för en lyckad majning. Text och foto.

Det våras för plantorna!

I ordets rätta bemärkelse kan man säga att det våras för plantorna! Dagen före snöar det och när det är dags för ”plantafton” så är det vår i luften! 30-talet personer såg till att det blev plantbyte av olika slag vid årets arrangemang vid Gamla skolan. Se foton.

Stöd Birgerveckan och Monarkleden med en 100-lapp!

Gräsrotsfinansiering eller crowdfunding kallas det när projekt stöds i form av frivilliga insatser. I Agnbäck, Kungsäter, träffades ett 20-tal personer för att gå igenom sommarens stora satsning, Birgerveckan. Då redogjordes för 100-lappen och programmet för hela veckan. Den stora finalen blir den 2 juli då cykelleden från Varberg till Agnbäck invigs. Invigningen är ett samarrangemang mellan i första hand Kungsäter-Gunnarsjö bygdelag och Gödestads Hembygdsförening.
Läs om hela arrangemanget på godestad.se

Intensiv period inleds med besök i Agnbäck, Kungsäter

Nu laddar vi inför Birgerveckan i Gödestad. Se på hemsidan om arrangemanget och Monarkleden. Det kan behövas en hel del funktionärer vid vissa av arrangemangen. Alla som är intresserade av någon uppgift inbjuds till Agnbäck nu på söndag den 24 april för mer information. Se programutbudet i april och maj här.