Hitta aktivitet

sep2
Vi tar emot Skällinge Hembygdsförening

Kl. 18.30 Gamla skolan i Gödestad
Till aktivitet


sep8
Vi besöker Askome och luftvärnstornet

Kl. 17.45 samling vid Gödestads gamla skola för samåkning
Till aktivitet


sep11
After work med quiz

Gamla skolan kl. 18.00-20.00
Till aktivitetVi välkomnar Skällinge Hembygdsförening!

Onsdagen den 2 september tar vi emot Skällinge Hembygdsförening för att visa vår bygd och berätta om vår förening. Det blir guidad tur i bygden och avslutning i Gamla skolan med bildvisning.
Samling vid Gamla skolan kl. 18.00. Kvällen är ett utmärkt tillfälle även för nyinflyttade till Gödestad att få veta mera om orten!


12 augusti, planering höstens aktiviteter

15 personer mötte och diskuterade höstens aktiviteter i föreningen. Det kommer att erbjudas ett brett utbud av olika verksamheter, program kommer i första halvan av september. Det diskuterades bl.a. om möjligheterna att anordna utbildningskvällar i hjärt-lungräddning, första hjälpen samt vad som görs när det uppstår eldsvåda.
En avslutning på höstens program blir det den 18 december i samband med After work.


Aktiviteter vid Nils Persgård 15 och 22 juli

Välkomna till Nils Persgård kl 18.30 för att grilla och spela kubb. Vi tänder grillen och ni tar med något eget att grilla.


Magisk kväll på Källeberg!

De ca 50 deltagarna i årets cykelfest på Gödesta’vis fick uppleva magisk kväll på Källeberg. Årets hittills varmaste kväll bidrog till en skön stämning runt grillen. Tack alla, som var med och bidrog! Se utförligare reportage och fotogalleri från kvällen


Cykelfest på Gödesta’vis 27 juni!

Dags att anmäla sig till familjecykelfesten! Vädret brukar vara med oss vid cykelfesten. I år ser det riktigt lovande ut, vädret kan bara bli bättre! Skulle det mot förmodan bli otjänlig väderlek avslutar vi inne i Gamla skolan.
Cykelfest 2015

Anmäl till Nicklas Jörnås eller direkt via länken här!


Slåtter vid kyrkoruinen

Nu är den stora kyrkogården klar för sommarsäsongen efter måndagens slåtter. Nio personer träffades för att trimma och räfsa gräs på de ställen som gräsklipparen har svårt att komma åt. Nu väntar närmast friluftsgudstjänst söndagen i midsommarhelgen.


Ljungstorp får fiber!

Sista etappen av fiberutbyggnaden i Gödestad planeras nu för i Ljungstorp. Förfrågan till fastighetsägarna kom ut i brevlådorna för knappt en vecka sedan. Åkulla fiberförening ansvarar för projektet.


Vandring i Sanddamm, Bua, 24 maj

Under ledning av Thomas Börjesson var vi närmare 20 personer som fick uppleva en härlig kustremsa i Sanddamm, Bua. Tomas berättade om landskapet och om den intressanta flora som finns i området med flera rödlistade arter däribland marrisp. Foton och refererat från vandringen.


IT-utbildningar i höst!

Hembygdsföreningen erbjuder utbildningar till hösten inom flera områden där vi använder våra datorer, smarta telefoner och läsplattor. Fotoböcker, hemsida, betala på internet, skicka filer med mejl m.m. Mer information kommer!


Välbesökt Gökotta!


STF Kungsbacka Varbergs Gökotta på Galgberget Kristi Himmelsfärdsdag samlade 50 deltagare som fick uppleva Gödestad från sin allra bästa vädersida. Med en värmande morgonsol i ryggen fick deltagarna sig till livs en del historia från Gödestad. Läs mer och se bilder från arrangemanget