Gödestads Hembygdsförening

Världsrekordförsök i bonadsmålning!

På lördag presenteras den ca 50 meter långa bonadsmålningen som har skapats tillsammans av halländska Hembygdsföreningar. Kl. 14.00 i Unnarydsparken i samband med Bolmendagen inviger landshövding Lena Sommestad, bonaden. Eva Lagerstedt har komponerat och målat Gödestads bidrag till bonaden. Se programmet för hela Bolmendagen.

Tillfälle finns även att se bonaden vid Hembygdens dag vid Bexells stuga i Varberg den 7 augusti. Där presenterar även Gödestads Hembygdsförening delar av sin verksamhet. Ett arrangemang med Varbergs Hembygdskrets och de flesta hembygdsföreningarna i kommunen. Program presenteras inom kort.

 

Avslutande trekamp med Dominokubb, Kvadratkubb och Högkubb

Avslutningskvällen vid Nils Persgård fick vi se att ett kubbspel har många användningsområden. Tre olika grenar i en trekamp klarades av där det i den sista visade sig att med två kubbspel går det att bygga ett torn som mäter 230 cm. Som sig bör så avslutades kvällen med en kubbmatch. Tack alla ni, totalt ca 40 personer, som har deltagit i sommarens tre kvällar vid den gamla gården.

Andra segern på raken!

Vi gratulerar Old Star laget till ännu en seger vid Nils Persgård. Se bilder.

Old Star laget stod emot allt vid säsongens första grillkväll!

Första grillkvällen samlade drygt 30 personer vid Nils Persgård. Nio barn bland dessa såg till att liva upp stämningen, härligt att se tillväxt! Efter avslutad grillning kom kvällens regnskur som en naturlig paus innan kubbspelet tog vid. Det blev Old Starlaget och barnlaget som tog första respektive andra plats. Se foto

 

Grillkvällar vid Nils Persgård

Med början nu på onsdag träffas vi tre gånger vid Nils Persgård vid Simmens för att grilla och spela kubb. Ta med något att lägga på grillen. 13, 20 och 27 juli med start 18.00.

Vinnare av cyklar

Elisabeth Otterdahl, Magnus Sivertsson och Hilda Otterdahl heter vinnarna av Monarkcyklarna som lottades ut på 100-lapparna i samband med Birgerveckan.
Grattis till alla tre och ett stort tack till alla er andra som stött arrangemanget!

Veckans bild!

Missa inte denna veckans bild! Ett fantastisk foto tagit av Torsten Persson. Veckans bild 2016 v.27

Femårsjubileum för cykelfest på Gödesta’vis!

Tur med vädret som vanligt! Solen kom fram på kvällen och förgyllde tillvaron för alla som deltog på cykelfesten. Mer foto och text.

Birger Svenssons ättlingar träffades i Gödestad på släktträff!

Birger Svensson ättlingar sammanstrålade i Gödestad den 2 juli för en släktträff. Kenneth Johansson ordförande i hembygdsföreningen tog emot i Gödestad gamla skola och gav en historisk tillbakablick. Sällskapet besökte sedan graven där Birgers fosterföräldrar är begravda på Gödestads kyrkogård. Ett besök inne i kyrkan för att se på utställningar om bl.a. Birgergs uppväxt i Gödestad hanns också med innan det var dags att åka till Långås och Båtsberg. Där tog en poängpromenad besökarna till en station med lunchmacka och frukt för att sedan till slut hamna vid platsen där Birger växte upp. Se foton och mer text. Läs mer »

Historiska samtal i Gödestad.

Rundabordssamtal om cykling fyllde nästan Gödestad gamla skola med åhörare. I samma skolsal där Birger Svensson fick sin första bildning samlades nu cykelföreträdare och politiker för att diskutera om framförallt elcykelns betydelse i framtiden. Läs mera och se foto.