Välkommen till våra aktiviteter i april!

April månad är fylld av aktiviteter. En nyhet i år är att påskpromenaden är förlagd till golfbanan. Tillsammans med 4H och Harabäckens golfbana arrangerar vi vårens promenad. Se aprilprogrammet här!

Läs mer »


Finalen avgjord i Kungsäter.

Säsongens frågesport avslutades med fjärde omgången i Kungsäter den mars. Vi gratulerar vår grannförening, Grimeton, till förstaplatsen i tävlingen!

Läs mer »


Historielektion i veckans tidningsklipp!

John Johansson, en av förgrundspersonerna i Gödestads Hembygdsförening, var gästskrivare i 4H-tidningen 1977. Läs hans artikel under veckans klipp.


Påskpromenad på golfbanan!

Långfredagens promenad arrangeras i år utöver 4H även tillsammans med Harabäckens golf. Start och mål vid klubbstugan. Utförligare annons kommer!


Bostadskö till Gödestad,Varberg

Med början någon gång i april blir det möjligt att via hemsidan ställa sig i kö för att bo i Gödestad. Ett alternativ till att ställa sig i bostadskö i Varberg. Mer byggnation i Gödestad kan bli verklighet om vi kan påvisa intresse för att bo på orten. Följ oss här på hemsidan för att kunna registrera intresse.


Välbesökt årsmöte den 4 mars

Dessa personer avtackades med blommor för sina insatser i föreningen: Per Johnsson, avgående ur styrelsen, Karin Persson, avgående revisor, Sune Johansson och Torsten Persson som skött gräsklippning m.m. vid kyrkoruinen, Naima Nilsson , ansvarig för tidningsurklipparkivet samt Rolf Svensson, ansvarig byggledare vid anpassning av källare.

30 medlemmar deltog vid Gödestads Hembygdsförenings årsmöte i Gamla skolan. Styrelsen kunde redovisa ett aktivt 2014 med förvärvet av den gamla skolan som en av höjdpunkterna i föreningens 65 åriga historia. Kvällen avslutades med ett bildspel från Kalifornien.
Referat och bilder från kvällen.


Gödestad kyrka i Bregott fabriken!

Här visas en Bregott film från i somras med Gödestads kyrka i bakgrunden. Klicka här!


Årsmöte 4 mars!

Välkomna till årsmöte i Gamla skolan den 4 mars kl. 19.00. Förhandlingar, fika och bildspel från Kalifornien. Kallelse och inbjudan


Väg 153 – Hallands farligaste?

Denna veckan uppmärksammas farliga vägar i Halland. Redan har 153:an uppmärksammats som en av de farligaste. Lyssna här på Annika när hon berättar om sin upplevelse av Gödestad backkrön.


Populär studiecirkel!

Eva Lagerstedt

Fotograf: Eva Lagerstedt

Det populära stickcaféet har utvecklats till ett lärcenter för ortens stickintresserade. Det är stickning i huvudsak som gäller när deltagarna träffas för att samla in mönster och tips på olika alster. Fler foton från senaste sammankomsten kommer.