Hitta aktivitet

Inga aktiviteter


Jubileumsboken här!

Fotograf: Jubileumsboken här!

Jubileumsboken här!

 Jubileumsboken klar!

Stefan och Magnus Gustafssons stora bok om Varbergs förändring under de trettio år som vår förening existerat. Den kommer att delas ut till alla våra medlemmar.

Debatten om torget….

Vill du läsa vad Gamla Varberg anser om förändringarna på torget så gå också till rubriken ANDRA OM OSS!

  Fullsatt på teatern

Den intensiva debatten om torget initierades bl a av den community på Facebook som Gamla Varberg startat under rubriken Vi som vill bevara torget med 2 450 s k likes (instämmanden) och vårt yttrande/debattartikel i HN , gjorde att kommunen insåg behovet av ett informationsmöte om den förstudie som pågått i två år om en förändring av torget. Det mötet fyllde teatern med intresserade.

Läs mer under Våra aktiviteter!

Detta händer i vår

IMG_20150108_0001

Fotograf: IMG_20150108_0001

Se under fliken Program!


——————————————————————————————

Hembygdsföreningen Gamla Varberg bildades 1985 och ägnar sig åt att på olika sätt bevara det som är skyddsvärt i Varbergs stadsbild. Vi ordnar föreläsningar, skriver yttranden, ber makthavare komma och redovisa hur de tänker när de planerar, bjuder på nostalgiska tillbakablickar i form av bildvisningar och gör studiebesök. Föreningen vill inte motverka utvecklingen men verka för att den ska ske med respekt för stadens historia. Däremot har Gamla Varberg ingen samling av föremål. Du är välkommen som medlem. För medlemsavgiften på 100 kr har du gratis inträde på de tio arrangemang som föreningen svarar för varje år.

Vill du läsa stadgarna så finns de under Medlemskap. Klicka där!