Hitta aktivitet

Inga aktiviteter


IMG_20141008_0001_0001

Fotograf: IMG_20141008_0001_0001

Småstycken om Varberg klar till Fars dag!

Gamla Varberg fortsätter sin utgivning av varbergslitteratur. I dagarna utkommer Småstycken om Varberg som är ett urval av de lokalhistoriska krönikor som publicerats i Varbergsposten. Det är korta texter om intressanta människor, händelser och byggnader i Varberg. Bilderna är företrädesvis från 1800-talets senare hälft och de flesta är hämtade ur Ronald Johanssons stora arkiv. Texterna har författats av Lennart Hjelmstedt. Läs om när Tegnér skrev dikten Mathilda i Varberg och när staden gästades av Strindbergs f d hustru Harriet Bosse. Eller när Alice Babs gjorde ett av sina första framträdanden överhuvudtaget, vilket var i Nöjesparken. Dissarna, societetsfolket, platsaborna och många andra passerar på dessa sidor. Många bilder fanns inte med i de ursprungliga krönikorna.

En bok både för far och farfar!

Se hur lokalpressen puffade för boken under Andra om oss

 

 

Inger bjöd på mat som Christian frossade i

Vid vårt senaste möte lärde vi oss om hur

överklassens matbord såg ut på 1600-talet. Det var Inger Alebo från museet, som berättade och dessutom bjöd på smakprover.

En mycket lyckad afton!

Se mer under Våra aktiviteter!


 

 

—————————————————————————————————

Detta är Gamla Varberg

Hembygdsföreningen Gamla Varberg bildades 1985 och ägnar sig åt att på olika sätt bevara det som är skyddsvärt i Varbergs stadsbild. Vi ordnar föreläsningar, skriver yttranden, ber makthavare komma och redovisa hur de tänker när de planerar, bjuder på nostalgiska tillbakablickar i form av bildvisningar och gör studiebesök. Föreningen vill inte motverka utvecklingen men verka för att den ska ske med respekt för stadens historia. Däremot har Gamla Varberg ingen samling av föremål. Du är välkommen som medlem. För medlemsavgiften på 100 kr har du gratis inträde på de tio arrangemang som föreningen svarar för varje år.