Hitta aktivitet

Inga aktiviteter


 

                   Varberg i krigets närhet

CIMG1586_edited-1

Fotograf: CIMG1586_edited-1

                                           Jan-Olof Nilsson berättade om hur kriget kom att beröra både Varberg och Falkenberg

 

Det hände en hel del dramatiska saker i  Varberg under krigsåren. En del är känt, annat mera okänt som att det smugglades många flyktingar över havet från Danmark för att sättas i land vid Subbe eller i Läjet. Och att allierat flyg bombade ett tyskt fartyg alldeles utanför Varberg varvid en ung pojke omkom. Nilsson gästade föreningen 27 mars och berättade engagerat om denna dramatiska tid.

Läs om detta möte och annat vi haft för oss under ”Våra aktiviteter”!


Vårens program finns på sidan Senaste nytt !

 

 

Mail0035

Badgästerna skyddade sin vita hud mot solens strålar. Att vara solbränd var ett besked om att man behövde arbeta. Det ville man inte att någon skulle tro….. Om kurortsvärlden kan du läsa mer i boken När societeten kom till Warberg, en annan av föreningens utgivningar.

—————————————————————————————————

Detta är Gamla Varberg

Hembygdsföreningen Gamla Varberg bildades 1985 och ägnar sig åt att på olika sätt bevara det som är skyddsvärt i Varbergs stadsbild. Vi ordnar föreläsningar, skriver yttranden, ber makthavare komma och redovisa hur de tänker när de planerar, bjuder på nostalgiska tillbakablickar i form av bildvisningar och gör studiebesök. Föreningen vill inte motverka utvecklingen men verka för att den ska ske med respekt för stadens historia. Däremot har Gamla Varberg ingen samling av föremål. Du är välkommen som medlem. För medlemsavgiften på 100 kr har du gratis inträde på de tio arrangemang som föreningen svarar för varje år.

4

Fotograf: 4