Hitta aktivitet

Inga aktiviteter


Jubileumsafton med bok och kaffe

Jubileumskvällen var det fullpackat i Folkets hus stora sal. Stefan Gustafsson presenterade sin och Magnus Gustafssons bok om Varberg nu och för trettio år sedan. Och alla medlemmarna fick ett exemplar som det bläddrades ivrigt i. De flesta tyckte nog som bebyggelseantikvarie Britt-Marie Lennartsson att det är chockerande att se hur stora förändringar det faktiskt handlar om.

Se mer under Våra aktiviteter!

CIMG3553_edited-1

Fotograf: CIMG3553_edited-1

DSC_0136

  Fullsatt på teatern

Den intensiva debatten om torget initierades bl a av den community på Facebook som Gamla Varberg startat under rubriken Vi som vill bevara torget med 2 450 s k likes (instämmanden) och vårt yttrande/debattartikel i HN , gjorde att kommunen insåg behovet av ett informationsmöte om den förstudie som pågått i två år om en förändring av torget. Det mötet fyllde teatern med intresserade.

Läs mer under Våra aktiviteter!

Detta händer i vår

IMG_20150108_0001

Fotograf: IMG_20150108_0001

Se under fliken Program!


——————————————————————————————

Hembygdsföreningen Gamla Varberg bildades 1985 och ägnar sig åt att på olika sätt bevara det som är skyddsvärt i Varbergs stadsbild. Vi ordnar föreläsningar, skriver yttranden, ber makthavare komma och redovisa hur de tänker när de planerar, bjuder på nostalgiska tillbakablickar i form av bildvisningar och gör studiebesök. Föreningen vill inte motverka utvecklingen men verka för att den ska ske med respekt för stadens historia. Däremot har Gamla Varberg ingen samling av föremål. Du är välkommen som medlem. För medlemsavgiften på 100 kr har du gratis inträde på de tio arrangemang som föreningen svarar för varje år.

Vill du läsa stadgarna så finns de under Medlemskap. Klicka där!