Skoldagarna 19-20 maj 2016

Hembygdsföreningen bjöd in mellanstadieelever från Färentuna och Skå skola för en aktivitetsdag på hembygdsgården för att visa lite hur man levde förr i tiden.

Här förbereds inför smörtillverkning.

Vid denna station kardas och spinns ull.

Här tvättas det på gammalt vis.

Här smids en spik.

Här visas hur biodling går till.

En handdriven brandspruta var populär.

Lunch serverades till elever, lärare och hembygdsföreningens funktionärer.

Efteråt hade funktionärerna utvärdering och de ställde sig positiva till nya skoldagar nästa vår.

Valborgsmässoafton

Vi firar traditionsenligt med eld, vårtal, fika. Eldkorgen tänds 20.30, därefter vårtalar föreningens nya ordförande Kerstin Linasdotter.

Välkomna!

Träff på biblioteket

Den som missar ett årsmöte missar en massa …

Ny bok

Färingsö hembygdsförening har givit ut en nyskriven bok.

Boksläppet skedde på årsmötet 2016-03-06.

Färingsö hembygdsförening tackar alla som bidragit till boken och särskilt till redaktionsgruppen, bestående av Monica Fogelqvist, Britta Fredriksson, Siv Ljungberg och Christina Palmqvist, som tillsammans har arbetat fram innehållet i boken.

Färingsö hembygdsförening vill även framföra ett särskilt tack till Stiftelsen Konung Gustav VI Adolfs fond för svensk kultur som generöst bidragit till tryckningen av boken.

Verksamhetsbidrag

Ekerö kommun, Kultur- och fritidsnämnden, har beslutat tilldela Färingsö hembygdsförening verksamhetsbidrag för 2016 vilket vi tar tillfället i akt att tacka för.

2016 – ett händelserikt år!

Färingsö hembygdsförening vill bjuda in till ett  händelserikt år.
Vi firar inte mindre än två jubiléer 2016: Vår egen hembygdsförening fyller 70 år och Sveriges Hembygdsförbund firar 100 års-jubileum. Året är utlyst till Hembygdens år. Jubiléet blir ett tillfälle för gemenskap, fest och glädje. På olika sätt lyfts hembygdsrörelsens betydelse för hembygden fram – historia, miljö och sociala liv. Vi kommer att få anledning att belysa vår hembygd på många sätt under året. Välkommen att vara med i arbetet – och välkommen att fira!

Ljusstöpning på hembygdsgården

Välkommen till vår populära aktivitet – ljusstöpning som äger rum på hembygdsgården i Färentuna tre helger före 1:a Advent; 7-8/11, 14-15/11 och 21-22/11. Det är begränsat antal platser. Föranmäl dig till Rony Ageby, tel. 08-560 443 81.

.    

Berättarafton. Tor i brudklänning – När Loke födde ett föl

Alf Engström berättar historier ur den nordiska mytologin på Ölsta Folketshus söndagen den 22 november. Varmt välkommen kl. 16-18. Fri inträde för medlemmar i Färingsö hembgdsförening. Fika serveras!

Färingsö höstmarknad

Färingsö Marknad hölls traditionsenligt på Hembygdsgården i Färentuna 5 och 6 september 2015. Marknadslördagen bjöd på soligt väder och många nöjda besökare. Odlare, hantverkare och andra deltagare kunde berätta om god försäljning och nöjda kunder. Trots ett av årets värsta regnoväder valde förhållandevis många att även under söndagen besöka Färingsö höstmarknad. Ett gott betyg till den trevliga stämning och goda organisation som utmärker de olika evenemangen på Hembygsdgården. Ett stort tack till er alla som arbetat ideellt under marknadsdagarna! Ett stort tack också till alla besökare och deltagare på Färingsö Marknad 2015!

Joanna LundbladFotograf: Joanna Lundblad

 

Joanna LundbladFotograf: Joanna Lundblad

Joanna LundbladFotograf: Joanna Lundblad