Hitta aktivitet

Sep21
Nynäsbanan 112 år

- med Älvsjö som slutstation.
Till aktivitet


Sep22
Händernas kunskap

Textilt hantverk i olika former.
Till aktivitet


Sep28
Syföreningar och kyrkkaffe

Bakgrund och betydelse
Till aktivitetVälkommen till Brännkyrka hembygdsförenings hemsida!

Brännkyrka Hembygdsförening finns och verkar i Brännkyrka och Vantör församlingar med omnejd i södra Stockholm. Se vidare Om föreningen


Program hösten 2014

Detaljer om föreningens program för hösten 2014 finns nu upplagt under ”Aktiviteter” uppe till höger,

Söndagsöppet klockan 13:00 -16:00 på Lerkrogen
Besök Lerkrogen och titta/forska i vårt rika bok- och bildarkiv varje söndag 14/9 – 7/12 (ej 2/11). Drick en kopp kaffe/te med hembakat bröd. Försäljning av 100-årsboken, andra böcker, skrifter, film, vykort m.m. till förmånliga priser.
Under ”Söndagsöppet” finns alltid ett programinslag med t.ex. utställning, föreläsning etc. Detaljer om detta hittar du under ”Hitta aktiviteter” upp till höger på skärmen.

Onsdagsöppet med IT-café klockan 12:00 – 17:00
På onsdagarna fr.o.m. 20/8 kan du även få hjälp med enklare data­support. Du får hjälp med att utveckla dina kunskaper att använda IT och de tjänster och möjligheter som tekniken ger. Hjälp med praktiska och tekniska frågor om datorer, program och Internet kan också ges, vilket kostar 50:- kr/gång. För medlemmar är de två första gångerna gratis.
Ring gärna och boka en tid på telefon nummer 08-88 89 92 vx


Vi hälsar våren

Söndagen den 4 maj 2014 hade Hembygdsgården ett söndagsprogram för att hälsa våren välkommen med sång och musik:

Hans Callergård

Fotograf: Hans Callergård

Trädgårds-kaffe med trubadurer på hembygdsgården.

Aprilvädret var försenat och trots solsken så var vinden kall och hotande regnmoln fanns i fjärran. Det var inte läge att fika ute och våra inbjudna underhållare gladdes åt värmen i Götalands-rummet. Där började vi lite lätt med fika småprat och uppvärmning redan klockan 13 och 13,30 var hade så många besökare kommit att spelningen inleddes av Pierre och Billey. Ja, redan innan hade spelglade Pierre sjungit ”Käraste Bröder” innan Billey anlände. Nu blev det fart på spelandet och publiken som uppgick till 25 i detta rum samt minst 20 st ytterligare i trapphallen och Örby-rummet njöt och applåderade.  Höjdare som ”Hemma” av Owe Thörnqvist är det säkert inte många som känner till. Dess underfundiga text där även nämns spårvagnen i Västertorp. Billey sjöng även en egen låt med hyllning till Solberga som är hans hemförort. Tänka sig att vi inpå knutarna har två så trevliga trubadurer. Pierre bor i Bandhagen och båda har lirat på den ungdomsgård som låg vid Älvsjövägen nära klockhusrondellen. Vi ser fram mot fler möten.

Hans Callergård


Vantörs församling

Om du har kunskaper om stadsdelarna inom Vantörs församling, t.ex. beträffande deras historia, framväxt och kulturella värden, så vill vi gärna ha kontakt med dig. Läs mer