Hitta aktivitet

Inga aktiviteter


Välkommen till Brännkyrka hembygdsförenings hemsida!

Brännkyrka Hembygdsförening finns och verkar i Brännkyrka och Vantör församlingar med omnejd i södra Stockholm. Se vidare Om föreningen


Julmarknad på Älvsjö Torg

Söndagen den 14/12 2014 anordnar företagarföreningen en julmarknad på nya Älvsjö Torg. Tiden är 11:00 – 15:00. Brännkyrka Hembygdsförening säljer böcker på torget och serverar kaffe i Lerkrogen.

Hantverk, julklappar och julstämning – var med och skapa en ny tradition i Älvsjö! Älvsjö AIK Innebandy säljer julgranar.

Välkomna


Program hösten 2014

Detaljer om föreningens program för hösten 2014 finns nu upplagt under ”Aktiviteter” uppe till höger,

Söndagsöppet klockan 13:00 -16:00 på Lerkrogen
Besök Lerkrogen och titta/forska i vårt rika bok- och bildarkiv varje söndag 14/9 – 7/12 (ej 2/11). Drick en kopp kaffe/te med hembakat bröd. Försäljning av 100-årsboken, andra böcker, skrifter, film, vykort m.m. till förmånliga priser.
Under ”Söndagsöppet” finns alltid ett programinslag med t.ex. utställning, föreläsning etc. Detaljer om detta hittar du under ”Hitta aktiviteter” upp till höger på skärmen.

Onsdagsöppet med IT-café klockan 12:00 – 17:00
På onsdagarna fr.o.m. 20/8 kan du även få hjälp med enklare data­support. Du får hjälp med att utveckla dina kunskaper att använda IT och de tjänster och möjligheter som tekniken ger. Hjälp med praktiska och tekniska frågor om datorer, program och Internet kan också ges, vilket kostar 50:- kr/gång. För medlemmar är de två första gångerna gratis.
Ring gärna och boka en tid på telefon nummer 08-88 89 92 vx


Jubileumsboken – Brännkyrka 1913 – 2013

DSC_3189-1 Bok_diplom

Fotograf: DSC_3189-1 Bok_diplom

Fotograf: DSC_3189-1 Bok_diplom

Årets Hembygdsbok på bokmässan i Göteborg 2014

Vårt gemensamma projekt för hembygdsföreningarna i Söderort i samarbete med Trafik-Nostalgiska Förlaget har resulterat i att vi fått priset för Årets Hembygdsbok.

Tyvärr har vi hittat ett tryckfel i boken. Under bilden på Dalens torp sid 183 anges ”Fotograf okänd”. Det har efter trycket framkommit att fotografen heter Arne Stråby.   Vi beklagar att uppgiften missats. Läs mer ….

Vantörs församling

Om du har kunskaper om stadsdelarna inom Vantörs församling, t.ex. beträffande deras historia, framväxt och kulturella värden, så vill vi gärna ha kontakt med dig. Läs mer