Boo hembygdsförenings startsida


Telefon till hembygdsgården: 0738 038 058
e-postadress: [email protected]

LARMET vid hembygdsgården. Om Du ser eller hör larmet, och det är brand eller uppenbart inbrott – Ring 112. Ring annars till någon funktionär, tack.
Närmast hembygdsgården bor: Clas-Erik Erikson 747 84 88, 073-0302350
och Bo Norinder 715 97 57, 070-6521015

Boo hembygdsgård ligger på Nämdöstigen 1. När den är öppen (anges i en gul ruta) är vanligtvis en enklare servering och föreningens arkiv tillgängliga.

Busshållplats Nämdöstigen, linje 471, 444 och 446.

Med bil parkerar man på Sjöängsvägen.

Skurubron i bildkavalkad (27 januari 2016)

Det är nog ingen överdrift att påstå att firandet av Skurubrons hundraårsjubileum är det mest fotograferade arrangemang som hembygdsföreningen någonsin varit engagerad i.
På ett förtjänstfullt sätt har dokumentationsgruppen gjort ett urval av bilder av hela festligheterna från samling vid Preem i Björknäs, under promenaden över Skurubron till högtidsaktiviteterna vid Skurustugan. Plus resan med gul buss och Svenne Hedlund som ”konduktör”.
Ett betydande inslag både på plats under jubileumsdagen och vid bildvisningen på hembygdsgården var veteranbilarna. Deras deltagande hade nämligen förevigats på film. För att hamna rätt med identifiering av veteranbilar och exakta årsmodeller hade Kalle Andersson engagerat Bobby Bastinov.
Ett exempel var en Cadillac som tillhört Kungen och som faktiskt hade tillverkats i Sverige närmare bestämt av Norbergs Karosserier på Norrmalm i Stockholm. Den bilen har Hyrverk Ett haft i bruk under 30 år!
Presentationen av bildkavalkaden på hembygdsgården den 27 januari 2016 möttes av entusiasm och mycket igenkännande. Inledningsvis hade dokumentationsgruppen hittat gamla fina journalbilder från 1915 års invigning med Gustaf V i spetsen. Sedan övergick presentationen till den redigerade exponeringen av aktuell film och dokumentationsgruppens urval av personer och aktiviteter ur det rika bildmaterialet.

Text och bilder: Tage Lind

Dokumentationsgruppen företräddes av Kalle Andersson vid bildkavalkaden på hembygdsgården.

 

Redovisningar för genomförda program kan visas på denna sida i några veckor, men också under fliken ”Händelser i föreningen”    Hjälp att söka på en hemsida