Välkommen till Boo hembygdsförening

Nämdöstigen 1, 132 34 Saltsjö-Boo

Telefon till hembygdsgården: 0738 038 058

e-postadress: boohbf@telia.com

Boo hembygdsgård ligger på Nämdöstigen 1. När den är öppen (anges i grön ruta) är vanligtvis en enklare servering och föreningens arkiv tillgängliga.

Busshållplats Nämdöstigen, linje 471, 444 och 446.

Med bil parkerar man på Sjöängsvägen.

 

LARMET vid hembygdsgården. Om Du ser eller hör larmet, och det är brand eller uppenbart inbrott – Ring 112. Ring annars till någon funktionär, tack.
Närmast hembygdsgården bor: Clas-Erik Erikson 747 84 88, 073-0302350
och Bo Norinder 715 97 57, 070-6521015

Solen värmde på Höstmarknaden

Den årliga höstmarknaden inleddes med en smula föraning om den annalkande hösten. Men plötsligt bestämde sig solen för att skina riktigt skönt på såväl marknadsbesökare som medverkande vid utställningsbord, kaffeservering och loppis.

Under årens lopp har det etablerats många goda relationer och regelbundna köp av produkter. Värdet av försäljning kan mätas i pengar, men ännu mer värdefullt är värdet av möten mellan gamla vänner och nygamla bekantskaper.

Exempel på flitiga medverkande vid föreningens marknader är Röda Korset, Björknässkolans klass 8 B, Ivar Moline med sin honung, familjen Coulianos med växter, Janne Lindgren med målarstativ, bröderna Mats, Bengt och Folke Gustavssson med Lännerstalimpan. Plus konsthantverk av varierande slag.

Till sist kan rapporteras från årets välbesökta höstmarknad att bikupan bakom Koldalstorpet fick besiktigas under kvalificerad ledning, att ryggmassage stod till buds samt till sist att Ingmar Berthelsen vann den stora delikatesskorgen som donerats av nya Stora COOP.

Text och foto: Tage Lind